Площа Дружби народів у Кропивницькому буде перейменована

Середа, 14 липня 2021 16:50

Топонімічна комісія  Кропивницької міської ради  утворила спеціальну робочу групу, яка опрацює питання перейменування площі Дружби народів обласного центру.

Така група була утворена із членів комісії із можливістю залучення спеціалістів виконавчих органів міської ради і громадських інституції  за пропозицією голови комісії – секретаря міської ради Олега Колюки після без результативного голосування запропонованих варіантів назви: площа Європейська, площа Євгена Коновальця, площа Єдності України.

У той же час, усі члени комісії висловили  переконання, що назва «площа Дружби народів» має сьогодні негативний наратив, який поширюється Росією і не сприймається українським суспільством.

Напрацьовану консолідовану пропозицію робоча група внесе на розгляд топонімічної комісії.

На сьогоднішньому засіданні члени комісії підтримали перейменування низки зупинок громадського транспорту у Кропивницькому: «Обласний суд» на «Апеляційний суд», «вул. Пальміро Тольятті» на «вул. Гетьмана Сагайдачного», «вул. Петровського» на «вул. Євгена Березняка», «пров. Комінтерну» на «пров. Хортицький», «бібліотека Гайдара» на «бібліотека Тараса Шевченка», «Аеропорт» на «Автостанція №1 – Аеропорт», «УМВС України» на «Міський відділ поліції», «Дитсадок» на «Дендропарк».

Топонімічна комісія також проголосувала за уточнення написання назви «вулиця Глибка» відповідно до правил української мови, як вулиця «вулиця Глібка»

Усі новини