Питання тепломодернізації у Кропивницькому будуть у пріоритеті діяльності міської влади на 2019 рік

Понеділок, 10 грудня 2018 14:18

Комунальні заклади соціально-культурної сфери мають бути автономними у питаннях забезпечення теплом і у наступному, 2019 році, автономізація тепло забезпечення закладів має бути поставлена в голову усіх проблем. На цьому наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 10 грудня.

За його словами, значною мірою вчасний початок опалювального сезону у  Кропивницькому став можливим завдяки активній позиції міської влади, яка провела складні перемовини на найвищому рівні, включно із Президентом України. Це дало можливість теплогенеруючим підприємствам міста отримати довгождані номінації на постачання газу, але вони не стали гарантією стабільного проходження опалювального сезону в обласному центрі. Це мали б забезпечити адміністрації теплових підприємств, але перебіг подій і накопичення боргів свідчить, що громада продовжує буди заручником у такій ситуації,  а місто все одно перебуває у тривожній зоні.

Тому питання тепломодернізації виходять на перший план. І ефективним у цьому випадку, на думку Андрія Райковича, є стратегія на  встановлення модульних котелень  на кілька шкіл, садочків чи закладів охорони здоров’я.

Ми повинні займатися тепломодернізацією без затягувань, – зауважив міський голова. – Для цього є можливість залучати українські та міжнародні інвестиції і ми маємо цим повноцінно скористатися. 2019 рік – рік повинен стати переломним у вирішенні цього питання!

Андрій Райкович доручив головному управлінню житлово – комунального господарства міської ради, своєму профільному заступнику негайно включитися у цю роботу. Вирішення питань тепломодернізації  мають стати ключовими в роботі міської ради 2019 року.

Усі новини