Пісня і поезія об’єднали у Кропивницькому українців, вірмен і болгар

Понеділок, 23 вересня 2019 15:12

Дні незалежності Вірменії та Болгарії співпали цього річ за датою проведення з відзначенням Дня міста у Кропивницькому.  Тож у Кропивницькому в літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого відбулися презентації діяльності болгарської та вірменської общин за участю їх очільників Тіграна Хачатряна та Сергія Осадчого, дорослих і дітей, учнів недільних шкіл.

Музейники привітали вірмен і болгар з подвійним святом і вручили сувеніри у вигляді українського герба, виготовленого з  перцю та калини.

Болгарські пісні прозвучали у виконанні солістки ансамблю «Чиста криниця» БК «Авіатор» Галини Димури.

Про дружбу і співпрацю говорили керівник «Єдиної родини» Олена Арутюнян, голова Спілки вірмен Кіровоградської області Тігран Хачатрян, голова вірменських жінок Кіровоградщини Арусяк Тадевосян. Вони презентували відеофільм про Вірменію, розповіли цікаві факти з її історії та культури, читали вірші Сільви Капутікян і Ованеса Туманяна.

Вшановуючи гостей різних національностей та готуючись до Всесвітнього дня перекладача (30 вересня), кропивницькі поети Роман Любарський, Антоніна Корінь, Наталія Шмітке і Микола Ільїн подарували гостям заходу свої поетичні переклади, у тому числі з болгарської, вірменської, української мов.

За чашкою чаю жартували і домовлялися співпрацювати й далі. Українські народні пісні, які на прощання заспівав дует «Лебедина вірність», підхопили всі.

Усі новини