Після свят - не в контейнер: як у Кропивницькому правильно викидати новорічні ялинки

Четвер, 21 грудня 2023 13:53

У Кропивницькому збір новорічних ялинок та сосен після завершення різдвяно-новорічних свят відбуватиметься за минулорічними правилами. Жителів міста просять не викидати деревця, а залишати їх поруч із контейнерними майданчиками міста в період з 15 по 30 січня.

У компанії «Екостайл», що займається вивезенням та захороненням твердих побутових відходів, вкотре наголошують – вкидати ялинки та сосни до контейнерів для твердих побутових відходів заборонено.

«Аби уникнути після свят появи в Кропивницькому стихійних ялинкових звалищ, торік у грудні «Екостайл» спільно з управлінням житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради та комунальними підприємствами міста запустили проєкт збору й утилізації новорічних ялинок. Тоді ж «Екостайл» створив електронну мапу пунктів збору різних видів відходів, позначивши на ній і місця збору ялинок. Цими локаціями, як і зараз, були контейнерні майданчики міста. Також ми максимально інформували жителів міста про те, що новорічні деревця варто залишати поряд з контейнерними майданчиками саме з 15 по 30 січня», – повідомляють в пресслужбі «Екостайлу».

В компанії зауважують, що у січні 2023 року більшість жителів Кропивницького після свят залишили свої ялинки у встановлених для цього місцях у визначені дні. Проте частина ялинок та сосен, на жаль, все ж потрапила до сміттєвих контейнерів.

«Ми сподіваємося, що цього року ще менше новорічних деревець опиниться в контейнерах. Тому закликаємо жителів дотриматися простих правил: очистіть деревця від декорацій і саме в період з 15 по 30 січня залиште їх поруч із контейнерними майданчиками. Комунальні служби зберуть ялинки та відвезуть їх на утилізацію», – йдеться у зверненні «Екостайла».

У свою чергу, мешканців приватного сектору «Екостайл» просить попередньо подрібнити ялинки та сосни та виставляти їх у в’язанках 50×50×50 см, або спакованими у міцні мішки.

З електронною мапою пунктів збору ялинок та інших видів відходів можна ознайомитися за посиланням: https://ecostyle.ua/map/#types_12

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13