Пільга на електроопалення ‒ по-новому

Середа, 14 серпня 2024 16:07

Наприкінці липня 2024 року відбулися важливі зміни у процедурі призначення пільг на електроопалення.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України  “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань надання житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послугˮ, з 24 липня 2024 року було змінено підставу для розрахунку розміру пільги. Це означає, що тепер для громадян, які офіційно відключені від централізованого опалення і використовують побутові електроприлади для обігріву своїх приміщень, розрахунок пільг в опалювальний сезон буде здійснюватись лише на підставі одного акта.

Зокрема, тепер для призначення пільги достатньо лише акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства або фактичного місця проживання особи. Цей документ складається посадовою особою виконавчого органу за затвердженою Мінсоцполітики формою та передається до Пенсійного фонду України.

До змін розрахунок розміру пільги в опалювальний сезон проводився на основі трьох актів. Серед них: акт обстеження матеріально-побутових умов, акт обстеження стану зовнішньо- та внутрішньобудинкових електромереж. Обидва акти складалися організаціями, що обслуговують відповідні мережі.

Антоніна Торшина, начальниця управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, відзначила важливість цих змін для спрощення процесу надання пільг.

Усі новини