Підготовка до опалювального сезону у Кропивницькому завершується: тепломережі заповнюються водою

Вівторок, 20 вересня 2022 12:22

Підготовка до початку опалювального сезону у Кропивницькому перебуває на завершальній стадії. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 20 вересня.

Фахівці КП «Теплоенергетик» уже відремонтували основну частину котельного обладнання. На двох котельнях ще ведуться будівельні і монтажно-зварюальні роботи. Крім того, триває ремонт генератора на ТЕЦ. Це обладнання має “поважний вік”, тому робота складна, ремонт потребує технічного і фінансового ресурсу.

Одночасно, у Кропивницькому розпочався процес заповнення тепломереж водою. У зв’язку з цим іноді виникають пориви теплопроводів, тож доводиться виконувати  локальні ремонти. Ремонтні бригади підприємства оперативно їх ліквідовують.

Продовжується і благоустрій місць аварійного і планового розриття на тепломережах обласного центру. Погода сьогодні не надто сприяє виконанню таких робіт, але вже підготовленіта облаштовані основи під асфальтобетонне покриття в шести місцях, переважно у центральній частині міста.

Експертно-технічний центр розпочав обстеження котлів та вантажо-підйомних механізмів на КП “Теплоенергетик”, за його висновками далі надаватиметься дозвіл на початок опалювального сезону.

- Нагадую, залишилося небагато часу для підготовки до роботи в осінньо – зимових умовах житлового фонду та  закладів освіти, охорони здоров’я, соціально – культурної сфери, - наголосив Олександр Мосін. -  До 25 вересня мають бути підписані усі акти готовності приміщень до прийому тепла.

Усі новини