Під знаком безпеки: до Великодня у Кропивницькому перевірили приміщення культових споруд і гуманітарних центрів

П'ятниця, 22 квітня 2022 15:05

Великдень — свято перемоги Сина Божого над забуттям і смертю, яке символізує відродження й оновлення. Цьогоріч українці відзначатимуть Пасху на тлі повномасштабної російської агресії, тож у Кропивницькому провели низку передсвяткових загальноміських безпекових заходів.

Відповідне завдання перед відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення поставив  секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка.

Зокрема, спеціалісти обстежили придатність підвальних приміщень культових споруд для використання їх у якості найпростіших укриттів та наявність розташованих у безпосередній близькості сховищ. З настоятелями храмів також провели роз’яснювальну роботу щодо додаткового оснащення укриттів.

Сьогодні ж, 22 квітня, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко передав закладам, які опікуються внутрішньо переміщеними особами, додаткові засоби первинного пожежогасіння — порошкові вогнегасники.

- Ми, як координатори, співпрацюємо з багатьма організаціями, які допомагають нам створювати комфортні та безпечні умови для перебування людей з охоплених війною регіонів. Сьогодні ми передали 43 нові вогнегасники, які дозволять суттєво підвищити рівень пожежної безпеки в місцях надання допомоги та проживання вимушених переселенців, - зазначив Сергій Коваленко.

Усі новини