Перший міжнародний ярмарок грантів у сфері культури відбувся у Києві

Вівторок, 3 липня 2018 16:40

Днями у місті Києві в НСК "Олімпійський" відбувався “Перший міжнародний ярмарок грантів у сфері культури”, організований Національним Бюро програми ЄС “Креативна Європа” в Україні за підтримки Українського культурного фонду.

У заході взяли участь 14 великих грантових програм країн ЄС, Америки та України: Creative Europe, Ґете-Інститут в Україні, Французький інститут, Посольство США в Україні, Вишеградський Фонд, Український культурний фонд, Український Інститут та інші. Загалом на участь у заході було отримано 1219 заявок та відібрано 300 учасників ярмарку.

Серед обраних на ярмарок був відділу з охорони культурної спадщини управління містобудування та архітектури Міської ради міста Кропивницького, який представляв на заході головний спеціаліст відділу Володимир Поповічев.

Ярмарок відкрили Міністр культури України Євген Нищук, голова Комітету ВРУ з питань культури і духовності Микола Княжицький, Посол і Голова European Union in Ukraine Хюг Мінгареллі, Посол Аргентини в Україні Альберто Хосе Алонсо,керівник Креативна Європа, Виконавчий директор Національного бюро Українського культурного фонду Юлія Федів.

На Першому міжнародному ярмарку грантів у сфері культури відбулись презентації різноманітних грантових програм, як від окремих країн, так і від окремих інституцій. Проходило жваве обговорення та дискусії стосовно напрямку збереження та використання культурної спадщини.

За результатами проведення ярмарку відділ з охорони культурної спадщини управління містобудування та архітектури активно включився в роботу з напрацювання проектних пропозицій та залучення не тільки місцевих і національних грантів, ініціатив, проектів та ідей, а й міжнародних, які можна реалізувати у місті Кропивницький, тим самим створивши якісно новий контент для сприйняття нашого міста в Україні.

Усі новини