Першим прийняв вогонь на себе: У Кропивницькому вшанували пам’ять Героя АТО Юрія Власенка

Понеділок, 3 червня 2024 15:13

У Кропивницькому “Ліцеї природничих наук” відзначили десяту річницю з дня загибелі колишнього випускника цього навчального закладу, Героя АТО Юрія Власенка сьогодні, 03 червня.

Юрій Власенко пішов захищати Україну з перших днів початку антитерористичної операції і загинув 03 червня 2014 року в місті Лиман на Донеччині. Він став першим випускником ліцею, який віддав життя, боронячи рідну землю від російського окупанта, але, на жаль, не останнім. Сьогодні у рідній школі з сумом згадують Олександра Жиброва, Володимира Андрущука, Євгена Гненного, Іллю Циганенка, Богдана Реву, Дмитра Божка.

В актовій залі ліцею зібралися батьки і рідні загиблих Героїв, учні і вчителі закладу, волонтери, представники громадських організацій, які опікуються захисниками і родинами загиблих воїнів. Урочистості і щемності заходу додав виступ духового оркестру 3-го окремого полку спецпризначення імені Святослава Хороброго.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх загиблих воїнів, старшокласники поклали живі квіти до шкільного меморіалу пам’яті, де розміщені портрети колишніх випускників, а також до меморіальної дошки Юрію Власенку.

Учасники заходу згадували про Юрія Власенка, читали вірші, присвячені воїну, дякували батькам, які виховали Героя. Зворушливі моменти викликали сльози і в батьків загиблих героїв, і в гостей, адже всі розуміють, яку надвисоку ціну сплачуємо ми за волю нашого народу, за незалежність нашої держави.

Щиро подякувала і низько вклонилася усім батькам полеглих захисників і директорка ліцею Оксана Черепій, а ще зазначила, що уся велика шкільна родина з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає нашим захисникам: плете сітки, готує смаколики і долучається до зборів на дрони. Очільниця закладу запевнила, що і надалі підтримуватимуть і допомагатимуть воїнам, і запросила усіх дітей і батьків під час літніх канікул долучитися до приготування сухих борщів разом із громадської організацією “Добромир”. Усі небайдужі можуть стати до кухонних столів кожної суботи о 9:30 за адресою: вулиця Гоголя, 79.

Щирі слова подяки адміністрації школи, усім дітям і вчителям, які шанують пам’ять сина висловила і мама Юрія Власенка.

Вічна пам’ять і слава Героям, які віддали життя за Україну!

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17