Перемогли нацизм – переможемо і рашизм: у Кропивницькому відзначили 78-му річницю вигнання нацистських окупантів із України

П'ятниця, 28 жовтня 2022 11:40

Сьогодні, 28 жовтня, вся Україна відзначає знаменну дату – 78-му річницю звільнення від нацистських окупантів.

Нині для нас лихо війни знайоме не тільки у словах та спогадах –  українцям доводиться повною мірою відчути усю глибину цього болю, важких втрат і страждань та руйнувань у містах і селах. Ми, як ніколи, розуміємо справжню ціну слова «мир». Українці хоробро боронять свою свободу і незалежність від підступного російського агресора. Європа знову опинилась на порозі глобальної війни. І саме Україна, незламний український народ, українські  Збройні Сили стали могутнім кордоном між  добром і злом.

Пам'ять полеглих у боротьбі з  нацизмом, і тих, хто сьогодні віддає своє життя за Україну, вшанували керівники області та міста на меморіальному комплексі «Фортечні вали».

Начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович, секретар міської ради Олег Колюка, заступники міського голови Олександр Мосін та Сергій Колодяжний поклали синьо-жовті букети до Вічного вогню, на могили учасників Другої світової війни і до пам’ятного знаку загиблим Героям АТО. Кропивничани хвилиною мовчання вшанували загиблих у Другій світовій війні та українських воїнів-Героїв сучасної війни з росією.

Українці добре засвоїли уроки Другої світової – український народ перемагає тоді, коли єдиний і соборний. Перемогли нацизм – переможемо і рашизм!

Усі новини