“Передай вогонь Перемоги”: Олімпійський день у Кропивницькому

П'ятниця, 21 червня 2024 16:04

Сьогодні, 21 червня, у кропивницькому Дендропарку відбулося спортивне свято “Олімпійський день”.

Тут зібралися вихованці і тренери усіх дитячо-юнацьких шкіл міста і просто люди, які ведуть здоровий спосіб життя та люблять спорт.

Нині, у непростих умовах і в складний для нашої держави час спорт  є потужним інструментом підтримки національного духу та єдності,  популяризації України і її історії на світових спортивних аренах.

“Передай вогонь Перемоги!” - таке символічне гасло для заходу обрали організатори, щоб підкреслити жагу до перемог як спортсменів, так і всього українського народу над російськими агресорами.

Тож і розпочалося спортивне дійство вшануванням пам'яті усіх захисників, які віддали життя за Україну.

Невід'ємною частиною щорічного Олімпійського дня є  традиційний оздоровчий забіг з визначенням наймолодших і найстарших його учасників. Цьогоріч ними стали: наймолодша Мирослава Калягіна (2022 р.н.), а найстарші — Анатолій Ковальов (1948 р.н.) та Віктор Дегтяр (1954 р.н.). Отримали спеціальні призи і дві родини — Жовтенків та Поляченків, які також доєдналися до забігу. 

Фінішував забіг передачею символічного Олімпійськиго вогню  кандидату на участь в ХХХІІІ Літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі Олегу Дорощуку.

Продовжилося свято урочистою частиною з привітаннями від керівництва області та міста і представників спортивної спільноти.

- Спорт об'єднує, спорт загартовує , робить нас сильнішими і витривалішими фізично та морально, що особливо потрібно  українцям в часи війни. Дуже важливо, що сьогодні тут так багато дітей і молоді, які демонструють приклади фізичної активності і  здорового способу життя. Хочу подякувати усім нашим  професійним спортсменам, які прославляють і нашу громаду і всю країну на міжнародній арені, які не дають забути світові про жахіття війни, що творять росіяни в Україні. Низький уклін тим спортсменам,  які взяли зброю в руки і захищають нас в лавах ЗСУ. Не можу не згадати і багатьох спортсменів, які загинули від рук російських агресорів, вічна їм пам'ять. Слава Олімпійському руху! Слава Україні! - звернувся до шанувальників фізичної культури і спорту секретар міської ради Олег Колюка.

Олег Колюка разом із  першим заступником голови обласної ради Юрієм Семенюком вручили два посвідчення - Майстра спорту України зі стрільби кульової  Кірі Кальмуковій та посвідчення кандидата в Майстри спорту України з тхеквондо  Ярославу Волошину.

Учасників забігу привітав також голова НОК у Кіровоградській області Вадим Бебко і разом зі своїм колегою керівником обласного відділення Олімпійської академії України Сергієм Воропаєм вручили низку відзнак та призів учасникам свята — учасникам олімпійських ігор різних років, заслуженим тренерам України.

Подяки також отримали ветерани спорту та фахівці галузі,  які пропагують здоровий спосіб життя, беруть активну участь у спортивно-масовій та фізкультурно-оздоровчій роботі в місті і виховують нову зміну.

Урочисту частину супроводжували показові виступи учасниць модельного агентства «RIMO» та спортсменів Кіровоградської обласної федерації брейкдансу. До слова, вже в липні на Олімпійських іграх в Парижі, відбудеться дебют брейкінгу  як олімпійського виду спорту.

Кожен учасник забігу, та й загалом усього спортивного свята «Олімпійський день 2024», отримав відповідне свідоцтво.

Продовжилося святкове дійство конкурсами та змаганнями «Спорт для всіх», де кожен міг проявити себе та отримати за свої вміння спеціальні призи. А місцеве підприємство — партнер заходу, підготувало учасникам солодкі подарунки — морозиво.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57