Пам’ятною ходою у Кропивницькому вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Середа, 15 лютого 2017 16:57

Сьогодні, 15 лютого, у Кропивницькому, як і по всій Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. У цей день далекого 1989 року радянські війська були виведені з території Афганістану.

До мирного життя поверталися не за роками змужнілі, посивілі чоловіки, брати, сини, онуки, позаду яких залишалися жорстокі будні десятирічної війни, а попереду - адаптація до мирного життя. Десять років українські родини, чиї сини, брати і батьки брали участь у військових діях, з нетерпінням чекали на цей день. Однак не для всіх він прийшов радісним і щасливим. Тисячі співвітчизників, серед яких і наші земляки - кропивничани, так і не повернулися до рідної домівки. Це тяжкі і непоправні втрати.

Сьогодні воїни – інтернаціоналісти знову на передовій, вони одними із перших стали на захист своєї землі, а найголовніше – вони передають власний безцінний бойовий досвід воїнам української армії, щоб у важкому двобої з підступним ворогом відстояти право свого народу жити у незалежній державі.

З нагоди визначної дати воїни – інтернаціоналісти, громадськість міста громадською ходою пройшли від площі Героїв Майдану до пам'ятника “Воїнам- інтернаціоналістам усіх поколінь”.

В урочистостях взяли участь міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов. Разом із учасниками ходи вони хвилиною мовчання і покладанням квітів вшанували пам’ять українців, які загинули в «гарячих точках» всього світу.

Цього дня панахиду за загиблими воїнами відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

Усі новини