Пам'ять про вбитих українців: Кропивницька міська рада закликає громаду до щоденного вшанування загиблих у розв’язаній росією війні

Вівторок, 13 серпня 2024 17:00

Сьогодні, 13 серпня, виконавчий комітет Кропивницької міської ради прийняв рішення “Про організацію церемонії вшанування пам'яті загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України”. Одразу ж після засідання виконкому секретар міської ради Олег Колюка прокоментував під час брифінгу ключові позиції цього рішення.

Він нагадав, про те що о 09.00 щоранку ми вшановуємо загиблих внаслідок збройної агресії росії проти України. У цей час, відповідно до Указу Президента України, запроваджено загальнонаціональну хвилину мовчання.

- Це наш обовʼязок памʼятати про всіх, кого забрала війна і наша вдячність загиблим героям за можливість далі жити. У Кропивницькій міській раді, як і у багатьох інших установах, уже давно щодня дотримуються хвилини мовчання, є відлік метронома, всі робочі процеси зупиняються і всі працівники вшановують загиблих у цій війні. Долучаються працівники міської ради до вшанування на площі Героїв Майдану біля Дзвонів пам'яті, віднедавна акції зі вшанування проводить і громадськість, ми об’єднуємо свої зусилля - зазначив Олег Колюка.

Далі він пояснив, чим покликане прийняття відповідного рішення виконкомом.

- Війна триває і ми не маємо права забувати якою ціною зберігаємо свою незалежність. Аби іще більше залучити громаду до вшанування пам’яті Героїв ми й прийняли це рішення і закликаємо кожного не ігнорувати ініціативу. 

Що ж власне передбачає рішення виконавчого комітету, розповів далі секретар міської ради.

- Пропонуємо започаткувати традицію проводити щоденно о 09.00 загальнонаціональну хвилину мовчання із призупиненням руху пішоходів, транспорту, виробничих процесів, дотримання тиші у центральній частині міста – по вулиці Великій Перспективній від вулиці Преображенської до вулиці Шевченка. У період проведення загальнонаціональної хвилини мовчання з 8:58 до 9:03 рух транспорту на цій ділянці буде зупинений. Перекриття дороги регулюватимуть патрульні поліцейські. Процес зупинки відбуватиметься з дотриманням усіх правил дорожнього руху. Водночас рух транспорту, що здійснює пасажирські перевезення: і комунального, і приватного також буде зупинений по всьому місту. Просимо врахувати це пасажирів та водіїв інших транспортних засобів та зупинятися також.

Міська влада закликає також працівників магазинів, закладів громадського харчування та офісів призупиняти свої робочі процеси і виходити, за можливості, на вулицю.

У центральній частині міста, біля приміщення міської ради працюватимуть динаміки і транслюватиметься аудіозапис хвилини мовчання. Це оригінальний аудіозапис до створення якого долучились актори обласного театру ім. М.Л.Кропивницького.

За словами Олега Колюки, тривають перемовини із субʼєктами господарювання, аби ті також доєдналися до звукової трансляції хвилини мовчання.

Аудіозапис транслюватимуть і в комунальному громадському транспорті, також будуть друковані оголошення для пасажирів у маршрутках, а в автобусах і в тролейбусах — на задньому склі для водіїв автотранспорту.

- Я іще раз звертаюся до жителів і гостей міста підтримати ініціативу і щодня о 9.00 годині відкласти усі справи, вийти на вулицю і віддати шану усім загиблим у російсько-українській війні. Це рішення, що прийняв виконавчий комітет лише вирішує організаційні питання, і ми не можемо примусити кожного його виконувати, все залежить від особистої громадянської свідомості, від соціальної позиції бізнесу. Але вшанування загиблих Героїв є надважливим для усієї нашої громади, - переконаний Олег Колюка.

Усі новини