Освіта у смартфоні: від березня у Кропивницькому запрацює мобільний додаток «Osvitakrop»

Четвер, 21 січня 2021 17:12

Сьогодні, 21 січня, міський голова Кропивницького продовжив свій «Стратегічний діалог» із керівниками виконавчих органів міської ради з обговорення перспектив соціально – економічного розвитку обласного центру.

Цього дня учасниками діалогу стали заступник міського голови Сергій Колодяжний і начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Очільниця освітньої галузі Кропивницького проанонсувала створення мобільного додатку  «Osvitakrop», де будуть зосереджені основні освітянські послуги міста. Користуючись таким додатком, батьки з легкістю зможуть зареєструвати дитину в школу чи садочок, отримати інформацію щодо харчування, забезпечити доступ до дистанційного навчання.

Також управління освіти і надалі планує займатись зміцненням матеріально-технічного стану їдалень та харчоблоків закладів. Вже виготовлено проєктно-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту харчоблоків в НВО № 8, 35, 31, 20, НВК № 26, першого корпусу комунального закладу «Науковий ліцей». Розроблені проєкти вже подали на участь в конкурсах на співфінансування з обласного та державного бюджету. В планах на 2021 рік - проведення капітального ремонту харчоблоків в ДНЗ № 2, ДНЗ № 24, ЗОШ № 4, НВО № 25, КЗ «Гірнича гімназія».

За інформацією Лариси Костенко, за останні п’ять років у Кропивницькому реконструйовано 27 спортивних залів на загальну суму 35,773 мільйонів гривень.

- Вже у 2021 році заплановано по управлінню капітального будівництва виготовити проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт, ще  двох спортивних залів, - повідомила Лариса Костенко. – Також у поточному році буде продовжена реалізація концепції Нової Української Школи, створення ефективного та безпечного освітнього середовища, дидактичне та комп’ютерне забезпечення, підвищення фахової майстерності педагогів.

У 2021 році при НВО № 26 буде завершення створення сучасного розвивального НВК із використанням новітніх освітніх технологій для дітей з інвалідністю. Минулого року виконані роботи з капітального ремонту майстерень у НВО «Мрія» - це перший в місті зонований кабінет трудового навчання, своєрідні майстер-студії та придбано майже 85% необхідного обладнання. А в 2021 році цей проєкт буде завершений: 01 вересня МРЦ  планують відкрити. 

- Освіта була і залишається пріоритетом в роботі міської ради, - зазначив Андрій Райкович. - Це надзвичайно важливий напрямок, але нині ми працюємо а надзвичайно складних умовах з поправкою на коронавірус. Ми повинні рахувати кожну копійку і не виходити за рамки бюджету. Грамотна, обґрунтована оптимізація – наш єдиний шлях до виживання в таких складних умовах.

Усі новини