Особливості трудових відносин під час воєнного стану: юридичні поради мешканцям Кропивницького гуртожитку

Понеділок, 12 серпня 2024 14:16

Днями у Комунальному закладі «Кропивницький міський гуртожиток №1» відбулася інформативна зустріч на тему «Трудові відносини під час воєнного стану», організована регіональною юристкою БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у Кіровоградській області, Аллою Макаровою.

Юристка детально розповіла про зміни в трудовому законодавстві України, які відбулися внаслідок запровадження воєнного стану. Серед ключових питань, розглянутих під час зустрічі, були: укладення та призупинення трудового договору в умовах воєнного стану, звільнення працівників, запровадження простою на підприємствах, зміни істотних умов праці, правове регулювання робочого часу, відпустки, а також особливості надання відпусток без збереження заробітної плати та при народженні дитини. Окрема увага приділялася пільгам для внутрішньо переміщених осіб у сфері зайнятості.

Під час заходу обговорювалися також питання щодо звільнення працівників, з якими призупинено трудовий договір, можливості надання відпустки батьку при народженні дитини, а також правові аспекти дистанційної роботи під час простою.

Після завершення зустрічі Алла Макарова надала індивідуальні юридичні консультації мешканцям гуртожитку, відповідаючи на їхні запитання та надаючи практичні рекомендації.

Усі новини