Ошатний Кропивницький: місто стає комфортнішим, коли влада і соціально- відповідальний бізнес об’єднують зусилля

Вівторок, 12 жовтня 2021 12:25

Близько 500 дерев - кленів, лип, тополь, дубів, висадять у Кропивницькому під час щорічної акції, що вже стала традицією, яку підтримує соціально-відповідальний бізнес.

Цього року до кампанії з озеленення міста долучилося ТОВ “Вересень плюс”. Про деталі цієї акції йшлося сьогодні, 12 жовтня, під час брифінгу в міській раді заступника міського голови Олександра Вергуна, директора КП “Благоустрій” Віктора Луценка та представниць компанії “Вересень плюс” - Альони Язикової, директора маркету мережі магазинів “Файно Маркет” та Олени Рожкової, експерта із соціального маркетингу, співзасновниці ГО “Асамблея культурного обміну України”.

- Ми завжди готові підтримувати ініціативи від бізнесу на користь громади і це варто сприймати не  як рекламу, а як заходи з поліпшення умов життя містян. Приємно відзначити той факт, що ми висаджуватимемо близько 500 дерев, і до нас приєднується “Вересень плюс” - вони приймають естафету від підприємств, які у минулих роках висаджували дерева, - наголосив Олександр Вергун.

Де саме і які дерева будуть висаджені  інформував Віктор Луценко

- Між ТОВ “Вересень плюс” та КП “Благоустрій” тривали перемовини про співпрацю ще з весни і вже наприкінці літа ми підписали договір про висадження 100 дерев: 50 саджанців лип будуть висаджені по вулиці Велика Пермська. Ще  50 саджанців тополі сріблястої - по вулиці Бобринецький шлях, - відзначив  Віктор Луценко. -  Важливо, що зазначений вид тополі не виділяє пух, тому побажання містян, які страждають від  алергій, були враховані.

Користуючись нагодою, директор КП “Благоустрій” закликав усіх охочих приєднуватися до акції. Очолюване ним підприємство готове надавати посадковий матеріал, а потім доглядати за рослинами.

За словами Віктора Луценка дерева почнуть саджати як тільки вони скинуть листя: “Для нас важливо висадити саджанці в правильний агрономічний період”.

І Альона Язикова, і Олена Рожкова відзначили підтримку з боку міської влади ініціатив соціально активного бізнесу, до того ж для мережі “Файно Маркет” екологічна тема не нова, вони вже реалізували смарт-гру із мобільним застосунком про сортування сміття. За словами представниць “Вересень плюс”, підприємство готове до подальшої співпраці.

- І бізнес, і влада — за співпрацю, - наголосила Альона Язикова.

- Нам дуже приємно, що ідею екологічної співпраці влада міста одразу ж підтримала, - додала Олена Рожкова.

Усі новини