Опалювальний сезон 2017/2018 років у Кропивницькому завершиться у квітні

Вівторок, 27 березня 2018 16:22

Опалювальний сезон у Кропивницькому завершиться з моменту перевищення середньодобової температури зовнішнього повітря більше ніж вісім градусів тепла протягом трьох діб, але не пізніше 15 квітня 2018 року. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради сьогодні, 27 березня.

У випадку, якщо після закінчення опалювального сезону виникне зниження температури зовнішнього повітря протягом двох  діб  нижче  восьми  градусів тепла, теплогенеруючі підприємства поновлять відпуск теплової енергії на опалення приміщень установ, закладів освіти, медицини. В інших  випадках поновлення подачі теплової енергії буде здійснюватися  на підставі окремих рішень Виконавчого комітету Міської ради міста Кропивницького.

Управління освіти, управління охорони здоров’я, управління молоді та спорту та інші бюджетні установи можуть самостійно приймати рішення про продовження опалювального сезону в залежності від погодних умов та наявності фінансового забезпечення на оплату послуг, безпосередньо звертатись з листами до керівників теплопостачальних підприємств з переліком об’єктів, яким необхідно продовжити опалювальний сезон.

Згідно із прийнятим рішенням, дочірнє підприємство “Кіровоградтепло” товариства з обмеженою відповідальністю “Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії” та комунальне підприємство “Теплоенергетик” не нараховуватимуть оплату за теплопостачання у відповідні дні, в які не надавались послуги теплопостачання, та дні літнього періоду 2018 року.

Теплопостачальним підприємствам, суб’єктам господарювання всіх форм власності - виробникам та виконавцям послуг із теплопостачання після закінчення опалювального сезону 2017/2018 року доручено розпочати ремонт технічного обладнання та теплових мереж для підготовки їх до наступного осінньо-зимового сезону 2018/2019 року.

Рішенням також встановлено завершення опалювального сезону для населення, яке проживає в приватних і багатоквартирних житлових будинках та використовує електричну енергію або природний газ для опалення приміщень, отримує субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово- комунальних послуг, з 15 квітня 2018 року.

За інформацією начальника головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктора Кухаренка, синоптичні служби обіцяють стійке підвищення температури до позначки 8С впродовж трьох днів вже із 05 квітня, тож цілком можливий сценарій припинення опалення у Кропивницькому на початку квітня.

Усі новини