Олександр Вергун: система теплозабезпечення міста Кропивницького потребує модернізації

П'ятниця, 10 квітня 2020 14:35

Сьогодні, 10 квітня, у міській раді Кропивницького під головуванням заступника міського голови Олександра Вергуна відбулась робоча нарада щодо оптимізації та модернізації системи теплопостачання міста Кропивницького.

- Система теплозабезпечення міста Кропивницького давно вже вичерпала свої технічні можливості і потребує модернізації. Наприкінці минулого року Міська рада підписала договір про співпрацю з міжнародною компанією USAID щодо розроблення схеми теплозабезпечення міста, - зазначив Олександр Вергун.

Співпраця міської ради міста Кропивницького з Агентством з міжнародного розвитку USAID щодо розробки схеми теплопостачання міста розпочалась ще на початку 2019 року. Представники проєкту USAID «Енергетична безпека» проінформовані щодо ситуації з теплозабезпеченням міста Кропивницького.

У лютому 2020 року в Києві відбулася зустріч  міського голови Андрія Райковича, заступника міського голови Андрія Паливоди з керівництвом проєкту. Під час зустрічі обговорили питання надання в рамках проєкту допомоги у проведенні паспортизації діючої системи теплопостачання Кропивницького з подальшою розробкою комплексної схеми теплопостачання. В планах - дослідити економічну доцільність, господарську необхідність проектування та будівництво нових діючих джерел теплової енергії і теплових мереж, їх розширення та модернізацію.

За результатами сьогоднішнього обговорення учасники наради визначилися з основними напрямками роботи. Практичне втілення проекту розпочнеться після закінчення карантину.

- З представниками компанії USAID досягнуто домовленості щодо організації зустрічі в нашому місті з метою визначення конкретних подальших спільних дій, спрямованих на розробку схеми теплопостачання міста на основі оптимального поєднання централізованих та автономних систем теплопостачання, - підкреслив Олександр Вергун.

Усі новини