Олександр Вергун: сфери міського транспорту, ЖКГ, ліквідації НС потрапили у 2020 році у надскладні умови діяльності

Вівторок, 23 лютого 2021 15:38

У Кропивницькій міській раді триває звітна сесія заступників міського голови та підпорядкованих їм керівників виконавчих органів за результатами виконання бюджетних програм у 2020 році.

Сьогодні, 23 лютого, звіт перед громадою тримав заступник міського голови Олександр Вергун.

- Діяльність виконавчих органів міської ради, які сьогодні публічно  звітують, а це: головне управління житлово-комунального господарства, управління розвитку транспорту та зв’язку і управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, проходила у 2020 році у надзвичайно складних умовах, пов’язаних із впровадженням в Україні карантинних обмежень через поширення пандемії коронавірусу, несприятливими погодніми умовами, зокрема руйнівним смерчем над територією двох мікрорайонів Кропивницького тощо, - відзначив  Олександр Вергун.

На виконання програм у сфері житлово-комунального господарства минулого року було використано 293,8 мільйона гривень. Ці кошти пішли як на  фінансування  робіт з ремонту дорожнього покриття, реконструкції Парку Перемоги, прибирання території міста, обслуговування системи зовнішнього освітлення, світлофорних об’єктів, нанесення дорожньої розмітки, так і на економічну підтримку комунальних підприємств Кропивницького.

На забезпечення виконання наданих законодавством повноважень у сфері з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення у 2020 році, захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій використано 2,250 мільйона гривень.

- Я хочу висловити слова щирої вдячності усім громадянам: волонтерам, меценатам, керівникам і робітникам підприємств, які долучилися до ліквідації наслідків ураганного вітру, що зруйнував багато будинків у Кропивницькому, - наголосив Олександр Вергун. – Велику роботу зробили і спеціалісти Кіровоградгазу та Кіровоградобленерго: у стислі терміни були поновлені газоі електропостачання до помешкань містян.

Виконання повноважень у сфері транспорту та зв’язку, надання пільг з оплати проїзду у громадському транспорті і послуг зв’язку, утримання та розвиток авто- і електротранспорту,  придбання нових тролейбусів обійшлося міському бюджету 190,352 мільйона гривень.

- Важливо, що міська влада  продовжує наполегливо відроджувати і розвивати комунальний пасажирський транспорт, - акцентував увагу Олександр Вергун. – Парк техніки  КП «Електротранс» планується розширити і у поточному році. Саме комунальний  транспорт фактично врятував місто від колапсу після запровадження карантину. І хоч зрозуміло, що обмеження кількості місць для перевезення великогабаритним транспортом викликають у людей негативні реакції, загалом, неухильне дотримання  санітарних норм при виконанні пасажирських перевезень дозволило суттєво зупинити поширення підступної коронавірусної інфекції.

Усі новини