Олександр Вергун продовжив звітну сесію виконання бюджетних програм 2018 року у міській раді Кропивницького

Вівторок, 26 лютого 2019 16:42

Естафету у звітній сесії за результатами виконання бюджетних програм у 2018 року прийняв заступник міського голови Олександр Вергун. Він  і підпорядковані йому за розподілом функціональних повноважень керівники виконавчих органів міської ради: управління розвитку транспорту та зв’язку, головного управління житлово-комунального господарства та управління комунальної власності тримали публічний звіт перед представниками засобів масової інформації на прес-конференції сьогодні, 26 лютого.

Зокрема, як повідомив в.о. начальника управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Кропивницького Валерій Пугач, виконавчий орган протягом 2018 року працював над реалізацією шести бюджетних програм.

- Управління розвитку транспорту та зв’язку є виконавчим органом міської ради, до повноважень якого відносяться організація пасажирських перевезень міським електро- та автомобільним транспортом загального користування, підготовка та проведення конкурсів з перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування, реалізація завдань та функцій державного регулювання та контроль за діяльністю автомобільного транспорту та зв’язку, - зазначив у своїй доповіді Валерій Пугач. - Управління є розробником та виконавцем галузевої програми «Програма розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку у м. Кропивницькому на 2018 - 2020 роки». Кошторисні призначення на реалізацію галузевої програми у 2018 році з урахуванням змін склали 120,6 мільйонів гривень, у тому числі за загальним фондом – 85,3 мільйонів гривень та за спеціальним фондом – 35,4 тисяч гривень, з них було використано 115,5 мільйона гривень, або 96%.

За інформацією керівника управління, протягом минулого року по загальному фонду було здійснено видатки за наступними бюджетними програмами:

  • бюджетна програма «Компенсаційні виплати на пільговий проїзд електротранспортом окремим категоріям громадян», відповідно до якої передбачено та відшкодовано кошти у сумі 32,3 млн. грн. підприємству перевізнику КП «Електротранс»

Мережа електротранспорту у 2018 році була представлена п’ятьма тролейбусними маршрутами та обслуговувалась щоденно 23-ма одиницями тролейбусів. За рік перевезено понад 18 млн. пасажирів, із них платної категорії 3,5 млн. осіб і 15 млн. пільгової категорії.

  • бюджетна програма «Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян» виконувалась за двома напрямками:

У 2018 році на пільгове перевезення автомобільним транспортом було передбачено кошти в сумі 41,7 млн. грн (одержувач КП «Електротранс»). За рік перевезено понад 14,7 млн. пасажирів із них: платної категорії - 2,7 млн пасажирів; пільгової категорії (безплатно) – 12 млн. Перерахована компенсація за перевезення пільгових категорій населення 36,8 млн. грн.

- У звітному році із квітня по жовтень коштом міського бюджету було також  забезпечено перевезення пасажирів усіх пільгових категорій на автобусних маршрутах спеціальних регулярних рейсів до 28 садово-городніх товариств, - повідомив Валерій Пугач. - На розрахунки з підприємствами-перевізниками було передбачено та відшкодовано 496,0 тис. грн. Перевезення здійснювали 4 перевізники: ТОВ«Кіровоград-Євро-Транс», ПП «Урса -Транс», ПП«Автопан ЛТД» та Обласний комунальний навчально-курсовий комбінат «Аграрник».

Кошторисні призначення за бюджетною програмою «Надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв’язку» передбачені та відшкодовані в сумі
26,1 тис. грн. Дана програма направлена на надання пільг з послуг зв’язку особам з інвалідністю І та ІІ групи по зору. Пільги надані в розрізі 50 % від абонентської плати за користування квартирними телефонами 101 особі за період січень-грудень 2018 року.

На забезпечення виконання наданих законодавством повноважень у сфері розвитку транспорту та зв’язку у м. Кропивницькому по бюджетній програма «Керівництво і управління у сфері транспорту та зв’язку» було передбачено 2,1 млн. грн.

Бюджетною програмою «Утримання та розвиток автотранспорту» передбачено та використано 4,4 млн. грн. для забезпечення стабільної роботи комунального підприємства, своєчасної виплати заробітної плати працівникам та інших видатків, що забезпечують належну та безперебійну роботу з перевезення пасажирів автомобільним транспортом у звичайному режимі руху. Програма виконана на 100 %

Бюджетною програмою «Утримання та розвиток наземного електротранспорту» передбачено та використано 4,3 млн. грн. для забезпечення належної та безперебійної роботи з перевезення пасажирів міським електротранспортом (своєчасної виплати заробітної плати працівникам та інших видатків).

Валерій Пугач також відзначив, що по спеціальному фонду управління здійснювало видатки за бюджетною програмою «Інші заходи у сфері автотранспорту», що спрямована на придбання автотранспорту. Так, у 2018 році було придбано 10 нових автобусів середньої місткості марки МАЗ -206 на суму 32,7 млн. грн. Даний автобус середньої місткості з низьким рівнем підлоги, пристосований для перевезення маломобільних груп населення (обладнаний відкидним трапом). Кількість місць для сидіння - 25, пасажиромісткість - 60 осіб. Автобуси запроваджені на міські маршрути.

Також у ІV кварталі 2018 року було придбано 2 автомобілі на суму 1,8 млн. грн. для перевезення осіб з інвалідністю. Автомобілі обладнані підйомниками та спеціальним кріпленням для перевезення людей на візках.

Крім того, у 2018 році комунальним підприємством «Електротранс» було придбано паливозаправний модуль ПЗМ 20 на суму 592 тис. грн. Пристрій дає змогу заправляти автобуси на території підприємства.

Важливим для міста придбанням у минулому році стали 5 одиниць тролейбусів з автономним ходом. Їх купівля стала можливою завдяки програмі фінансових установ у лізинг.

- Тролейбуси з автономним ходом - це сучасний вид громадського транспорту, яким під час руху не потрібна контактна мережа, - наголосив Валерій Пугач. - Машини працюють на літій-іонних акумуляторах, живлення яких вистачає на 20 км руху. Заряд акумуляторів здійснюється під час руху тролейбуса або стоянки від наявної контактної мережі. Машини обладнані пандусами та спеціальними місцями для пасажирів із вадами опорно-рухового апарату.

В.о. начальника управління звернув увагу на можливість регулювання у нових тролейбусах температури, як у кабіні водія, так і в пасажирському салоні. Тролейбуси оснащені електронними табло та вбудованими динаміками, які допомогатимуть особам із вадами зору вчасно зорієнтуватись і не пропустити свою зупинку. Кожен тролейбус зможе перевозити загалом 107 пасажирів.

Основна перевага такого транспорту - можливість використовувати його на маршрутах до віддалених районів, не витрачаючи додаткові кошти на будівництво контактної мережі.

Усі новини