Олександр Вергун: кожна копійка у бюджеті Кропивницької громади працює на перемогу

Четвер, 27 жовтня 2022 15:51

У середу, 26 жовтня, під головуванням заступника Кропивницького міського голови Олександра Вергуна відбулося засідання комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів.

- Наповнення бюджету громади було й залишається одним із стратегічних завдань влади Кропивницького. Ми беремо активну участь у великих гуманітарних проєктах, надаємо допомогу регіонам, які постраждали від російської агресії. Зокрема, придбаними за кошти міського бюджету будівельними матеріалами. Не припиняється фінансування всіх сфер життєдіяльності міста, - зазначив Олександр Вергун. - За підсумками дев’яти місяців нинішнього року мобілізовано майже 1,7 мільярда гривень податкових надходжень, однак податковий борг залишається значним. Станом на 01 жовтня він складає 142 мільйона гривень. Нині кожна копійка працює на перемогу, а отже профільні виконавчі органи міської ради мають зробити все від них залежне, аби бюджет наповнювався максимально ефективно.

Як повідомив начальник управління земельних відноси та охорони навколишнього природного середовища Роман Лунгол, в результаті проведених спільно з юридичним управлінням заходів заборгованість по орендній платі за землю погасили 13 суб’єктів господарювання на загальну суму 1,5 мільйона гривень, в судовому порядку стягнено 7,1 мільйона гривень.

На засіданні також розглянули питання щодо погашення податкової заборгованості 20 суб’єктів господарювання. Під час підготовки засідання комісії 6 підприємств погасили заборгованість на загальну суму 206 тисяч гривень. 

Директор департаменту з питань економічного розвитку Ніна Рахуба зазначила, що основною причиною зменшення у 2022 році відрахування ПДФО до бюджету громади є те, що з початку війни підприємства працюють не на повну потужність через втрату постачальників сировини, ринків збуту продукції, мобілізацію та міграцію працівників.

Усі новини