Олександр Нікітенко: сервіс «еМалятко» у Кропивницькому ЦНАПі передбачає отримання 10 послуг за однією заявою

Вівторок, 9 березня 2021 18:32

Із вересня 2020 року Кропивницький Центр надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» надає окремі послуги через портал «Дія». Наразі забезпечено реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.

Про це повідомив директор департаменту надання адміністративних послуг міської ради Олександр Нікітенко під час свого публічного звіту про виконання бюджетних програм у 2020 році сьогодні, 09 березня.

- Для надання підприємцям таких послуг департамент придбав зчитувачі ID-паспортів за шість тисяч гривень, а також планшет для оцифрування підписів відвідувачів за 5,9 тисяч гривень, - відзначив директор департаменту. - У межах Кіровоградської області через портал «Дія» окрім «Прозорого офісу» вказану послугу надають лише реєстратори Світловодська та Олександрії.

За інформацією Олександра Нікітенка, триває організаційна робота щодо впровадження комплексної послуги «єМалятко». Відповідно до нормативних документів послуга поєднує 10 тематичних підпослуг, які можна отримати на вибір за однією заявою. Надання послуги передбачає підключення до порталу «Дія» і обмін інформацією між 6 суб'єктами надання послуг: 4 - виконавчі органи міської ради, 2 – територіальні органи міністерств та відомств України в області. Наразі, в «Прозорому офісі» можна отримати 5 підпослуг: державна реєстрація народження та визначення походження дитини, реєстрація місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини, реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

З метою надання громадянам через ЦНАП «Прозорий офіс» послуг із видачі паспортів у формі ІД-картки та закордонних паспортів фінансовий ресурс було спрямовано на створення комплексної системи захисту інформації та проведення її державної експертизи для видачі документів, що посвідчують особу (69,1 тис. грн.), щомісячну оплату за користування каналом конфіденційного зв’язку (15,7 тис. грн.).

- Наразі, ця послуга користується попитом і багато мешканців Кропивницького звертаються саме до нас для отримання паспортних послуг, - наголосив посадовець.

Підсумовуючи, Олександр Нікітенко зауважив, що у 2020 році також була розпочата робота із запровадження надання через ЦНАП послуг з реєстрації легкових автомобілів та видачі водійських посвідчень.

Усі новини