Олександр Мосін: «Якісна реконструкція Набережної – справа не одного року»

Понеділок, 29 липня 2019 16:24

Сьогодні, 29 липня, у міській раді Кропивницького відбулось планове засідання робочої групи з питань реконструкції Набережної річки Інгул. На сьогоднішній день архітектори та будівельники ґрунтовно займаються цим проектом. Він складний, отже потребує чітких та якісних рішень. Начальник головного управління капітального будівництва міської ради Сергій Білокінь зауважив, що реконструкція Набережної Інгулу - це не лише викладання кольорової плитки на пішохідних доріжках, процес набагато глибший та складніший. Під Набережною чимало комунікацій, що належать Водоканалу та тепловикам, тож першочергово треба зайнятись їх відновленням, а вже потім чепурити територію.

За словами Сергія Білоконя, процес триває не так гладко, як того б хотілось. Підрядна організація розробила проект, проте, після необхідної, згідно законодавства експертизи, отримала зауваження. Перше стосувалось самої назви проекту.

- Ми отримали зауваження у лютому, і одразу почали працювати над їх виправленням, – розповів Сергій Білокінь. – Спочатку на сайті міської ради оприлюднили зміни до проекту, який відповідно до процедури має там пробути 20 робочих днів. 19 березня на сесії міської ради прийняли рішення про зміну назви проекту. Суть у тому, що в назві було вказано, що реконструкція Набережної буде продовжена до вулиці Київської. Але, оскільки територія від вулиці Київської до Вокзальної знаходиться у природному стані, то це не буде реконструкція, а нове будівництво. Тож нам довелось виключити цю ділянку з реконструкції. Такий наче незначний нюанс, але його вирішення вимагає часу.

Друге зауваження стосувалось надання висновку з оцінки впливу на довкілля, оскільки на Набережній планується зведення очисних споруд для зливової каналізації, а також розташування розважального парку на території Козачого острова.

- Над цим зауваженням ми вже теж працюємо, – зазначив Сергій Білокінь. – 20 червня заключили договір із «ТОВ Український лабораторний центр екологічних досліджень». Вони 70 днів вивчатимуть питання, після чого нададуть нам висновок, який разом із  скоригованою документацією ми знову віддамо на експертизу. Остання триватиме близько 45 днів. А ще ж варто врахувати, що ще місяць матимемо на виправлення зауважень експертів. А це все час!

Вже після того, як міська рада отримає висновки експертів, будівельники зможуть визначитись з черговістю та поетапністю реконструкції Набережної, розповів заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін. Лише після цього міська рада матиме законні підстави для того, щоб провести тендери та розпочати фінансування початку будівельних робіт.  А на сьогодні ціна реконструкції Набережної коливається в межах 200 мільйонів гривень.

- Такий масштабний об’єкт не можна виконати ні за рік, ні навіть за два, – наголосив заступник міського голови Олександр Мосін. – Звинувачення від громадських діячів, що ми гальмуємо процес реконструкції, я відкидаю. Це не правда. Легко говорити і піаритись, треба бачити істину і реальний стан речей.

Усі новини