Олександр Мосін: спочатку реконструкція Центрального скверу - потім будівництво МакДональдзу у Кропивницькому

П'ятниця, 29 жовтня 2021 16:00

Сьогодні, 29 жовтня, представники міської влади Кропивницького: заступник міського голови Олександр Мосін, начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Роман Лунгол, начальниця управління містобудування та архітектури Ірина Мартинова поспілкувалися з активістами, які вийшли на мітинг проти реконструкції Центрального скверу.

У Центральному сквері Кропивницького нині тривають підготовчі роботи до масштабної реконструкції. Найперше тут почнуться роботи з ліквідації аварійних підвалів, що несуть загрозу життю людей.

- Наша мета залишається незмінною – ми прагнемо оновити сквер, осучаснити його, максимально зберігши дерева, - наголосив Олександр Мосін. – Ці підвали обстежували, вони насправді є аварійними і небезпечними. Тому, наше першочергове завдання - ліквідувати їх, засипати спеціальним розчином, що не осідатиме з часом від вологи. А вже потім візьмемося і за ландшафтні роботи.

Спеціалісти підрахували, що у сквері із 102-х дерев - десять вже є сухостоєм, вони аварійні і потребують знесення. На їхнє місце обов’язково висадять інші дерева, запевнив Роман Лунгол.

- Хочу зазначити, що практично всі дерева, які ростуть у сквері, уражені грибком. Є припущення, що це через брак освітленості території за надмірної кислотності грунту. Тому іншим дерева варто зробити санітарну обрізку. Сквер має бути сквером, і ми зробимо його гарним,  оновленим і безпечним, - запевнив Роман Лунгол.

У свою чергу, Олександр Мосін запропонував активістці Надії Паливоді, яка оголосила голодування через реконструкцію скверу, приєднуватись до роботи, яку ведуть спеціалісти міської ради.

- Я проти таких радикальних методів, ніхто не має голодувати, - переконаний заступник міського голови. – Я пропоную Надії приєднуватись до нас, ми раді будемо бачити її в команді, вислухаємо її поради щодо нових зелених насаджень. Адже хочемо зробити гарну справу для всього міста і зробити Центральний сквер сучасним осередком відпочинку усіх містян та гостей міста.

Усі новини