Олександр Мосін: нам потрібна якісна освіта – Україну відроджуватиме освічене молоде покоління!

Вівторок, 6 вересня 2022 11:30

Новий навчальний рік, в умовах війни, стартував у Кропивницькому. Під час апаратної наради сьогодні, 06 вересня, заступник міського голови Олександр Мосін висловив слова вдячності педагогічним колективам закладів освіти обласного центру, батькам учнів, які доклали надзвичайно багато зусиль в літній період, щоб діти мали можливість прийти до своїх шкіл.

- Опрацьовувалися одночасно безпекові питання, підготовка до роботи в осінньо-зимових умовах, йшла активна методична робота з розробки навчальних планів, відповідно до обраних умов навчання, - відзначив посадовець. - Цьогоріч в  міських школах навчатимуться 26,5 тисяч школярів, з них прийшли до першого класу – майже 2300 дітей. Маємо 1377 майбутніх випускників – учнів 11 класів.

Адміністрації шкіл разом з батьками зробили вибір щодо форми навчання дітей: на початок навчального року дистанційно навчаються понад 13000 учнів (49,1%). Змішаний варіант освіти обрали понад 11700 дітей (44,2%). Ще майже 1800 школярів віддали перевагу повністю очному навчанню (6,7%).

Важливо, що вдалося забезпечити можливість долучення до навчального процесу не тільки 2813 учнів, які вимушено опинилися за кордоном, а й тим дітям, які перебувають в окупації в Херсонській, Донецькій, Запорізькій та Миколаївській областях.

Школи Кропивницького також приймуть понад 930 дітей із родин вимушених переселенців. З них 140 першокласників, яким  вручили сертифікати на шкільне канцелярське приладдя.

Кропивницький став для вимушених переселенців другою домівкою. Міська влада докладає багато зусиль, аби їм було у нашому місті комфортно і затишно. Протягом літа педагоги активно залучали дітей Кропивницького та дітей гостей міста до таборівок, цікавих занять, гуртків, поєднуючи це з волонтерською роботою.

- Прошу управління освіти тримати на особливому контролі  питання організації навчального процесу у школах Кропивницького, - наголосив Олександр Мосін. - Необхідно гнучко реагувати - у разі необхідності вносьте зміни у вибрані формати навчання, щоб максимально використати усі можливості, які нам дають сьогодні ЗСУ і погода. При цьому безпека наших дітей завжди має бути на першому місці.  Немало зроблено, але робота з вдосконалення укриттів має тривати постійно, як і  інформаційна та психологічна підтримка учнів. У цьому ми розраховуємо на підтримку наших поліцейських, фахівців ДСНС та  психологів. А вчителі мають за будь-яких умов забезпечити максимально якісну освіту, адже нам потрібне грамотне і  високопрофесійне молоде покоління, якому доведеться  після Перемоги разом з нами відбудовувати країну. А для цього потрібні міцні знання!

Усі новини