Олександр Мосін: Кропивницький долучається до державної програми будівництва житла для переселенців

Середа, 20 квітня 2022 15:04

Забезпечення житлом залишається на сьогодні  одним з найгостріших соціальних питань в Україні та особливо актуальним — для внутрішньо переміщених осіб.

Саме для цієї категорії громадян в рамках державної  «Програми з відновлення України» планується будівництва житлових будинків на територіях, де не ведуться бойові дії і Кропивницький стане одним із 11 обласних центрів, на території якого така програма буде реалізована.

Як повідомив заступник міського голови Олександр Мосін, учасники програми мають діяти оперативно, а будувати швидко та якісно – по-європейськи. Планується, що будинки зводитимуться типової конструкції заввишки 3-4 поверхи. У будівництві мають використовуватися конструкції і матеріали місцевого виробництва.

У міській раді визначилися із земельними ділянками, які можна відвести для новобудов – загалом близько 43 гектарів. Найбільша площа – 38,5 Га, по вулиці Генерала Жадова. Тут зможе вирости  новий мікрорайон, у такому випадку доведеться також думати про розвиток соціальної інфраструктури: дитячого садочку, школи, закладу охорони здоров’я тощо. Ще одна земельна ділянка площею 3,2 Га – на території 101-го мікрорайону по проспекту Університетському і найменша, 0,9 Га – на перехресті вулиць Сергія Сєнчева та Родникової. Усі потенційні будівельні майданчики мають в наявності необхідні інженерні мережі водопостачання, каналізації, електропостачання та газопостачання.

Усі новини