Олександр Мосін: 2021 рік пройшов під знаком реалізації у Кропивницькому важливих проєктів розвитку міста

Вівторок, 1 лютого 2022 13:12

У Кропивницькій міській раді триває звітна сесія заступників міського голови та підпорядкованих їм керівників виконавчих органів за результатами виконання бюджетних програм у 2021 році.

Сьогодні, 01 лютого, звіт перед громадою тримали заступник міського голови Олександр Мосін і начальники управління капітального будівництва, управління комунальної власності, управління державного архітектурно-будівельного контролю, управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, управління містобудування та архітектури, міської дружини та інспекції з благоустрою.

- Минулий рік у Кропивницькому пройшов під знаком реалізації як масштабних інфраструктурних проєктів, так і надзвичайно потрібних ремонтних і будівельних робіт в закладах соціально – культурної сфери - відзначив Олександр Мосін. – Впродовж року, враховуючи гостру ситуацію з пандемією, важливим залишався розвиток міських закладів охорони здоров’я. Тож завершення виконання робіт по реставрації терапевтичного відділення №1 на Фортечних валах та початок  реконструкції операційного блоку міської лікарні швидкої медичної допомоги, значно посилили потенціал медичної галузі у Кропивницькому. Міська влада має в планах підтримати набраний потужний темп і в поточному році. Вже виготовлена проєктна документація на п’ять  об’єктів закладів охорони здоров’я: на реконструкцію будівлі дитячої міської лікарні по вулиці  Шевченка та будівель інфекційного відділення Центральної міської лікарні по вулиці  Ушакова, на капітальний ремонт приміщень травматологічного пункту лікарні швидкої медичної допомоги, будівлі амбулаторії загальної практики - сімейної медицини № 5 та № 6, Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2, приміщень Центральної міської лікарні у будівлі по вулиці Салганні піски та приміщення територіального стоматологічного об'єднання по вулиці Шевченка. А ще у минулому році одночасно велися роботи на багатьох об’єктах комунальної власності у сферах освіти, охорони здоров’я, культури і спорту, соціальної підтримки.

Діяльність виконавчих органів міської ради, що працюють у галузях капітального будівництва, земельних відносин, містобудування та архітектури постійно удосконалювалася. Сьогодні, наприклад, з поверненням повноважень  управлінню державного архітектурного будівельного контролю, боротьба з порушниками правил забудови на території міста стала ефективнішою, є прецеденти виграних судових справ.

Сфери земельних відносин і комунальної власності є бюджетоутворюючими для громади міста. Необхідно продовжувати посилювати позиції у діяльності цих виконавчих органів, переконаний Олександр Мосін. Зокрема, разом із підвищенням оперативності розгляду земельних питань, питань оренди і приватизації варто забезпечити і жорсткий контроль міської влади за реалізацією вже розроблених проектів землеустрою чи прийнятих рішень щодо комунального майна.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13