Олег Колюка: забезпечення стабільної життєдіяльності громади Кропивницького є на сьогодні головним завданням міської влади

П'ятниця, 11 березня 2022 15:56

Забезпечення стабільної життєдіяльності територіальної громади Кропивницького – головне завдання міської влади на сьогоднішній день. На цьому наголосив секретар міської ради Олег Колюка під час зустрічі з представниками депутатського корпусу.

- Важливо, що усі сфери міського господарства у цей складний час  працюють за чітким планом, - відзначив Олег Колюка. – Кожен колектив виконавчих органів міської ради повністю усвідомлює відповідальність за результати своєї діяльності в умовах воєнного стану.

Секретар міської ради проінформував депутатів про поточну ситуацію і прийняті управлінські рішення. Він звернув увагу, що дистанційне навчання в школах обласного центру відновлюється з понеділка, 14 березня.

- Важливо, що діти-переселенці отримають можливість також приєднатися до дистанційного навчання на базі НВО №6. Управління освіти вже надіслало відповідне розпорядження усім керівникам закладів освіти, - повідомив посадовець.

Міська влада також звернулася до представників місцевий бізнесу у Кропивницькому із закликом виходити працювати. Департамент економіки проводить щодо цього цілеспрямовану і наполегливу роботу. Одночасно опрацьовується питання щодо  місцевих податків і зборів у поточній ситуації.

- Місто продовжує приймати величезну кількість людей з регіонів України, де ведуться жорстокі бої і російська армія цілеспрямовано обстрілює житлові масиви. Кропивницький готовий допомогти усім: надати місце для ночівлі і забезпечити гаряче харчування, - підкреслив Олег Колюка.

Для координації роботи з переселенцями в обласному центрі  створено міський гуманітарний штаб на базі НВК № 26. Інформація з контактами працівників центру  оприлюднена на офіційному веб-сайті Кропивницької міської ради та буде розміщена на білбордах на в'їздах в місто, а на блок-постах роздаватимуть "візитки" з номерами телефонів гуманітарного штабу.

В обласному центрі також розгорнута мережа пунктів збору гуманітарної допомоги. Передусім це загальноосвітні школи міста: тут приймають все необхідне для облаштування місць ночівлі на базі дитячих садочків – матраци, ковдри, подушки. Постільна білизна, засоби гігєни, продукти харчування. Крім того, пункти прийому гуманітарної допомоги у Кропивницькому розташовані за наступними локаціями:

  • Медична частина Кіровоградської льотної академії, адреса: вул.Короленка, 20, корпус 1
  • Професійно-технічне училище №18, адреса: вул.Панченка, 26 (колишня Декабристів)
  • Музичний коледж, адреса: вул.Маланюка, 4 (колишня Полтавська)
  • Центральноукраїнський будинок художньої та технічної творчості, адреса: вул.Вокзальна, 14
  • Професійно-технічне училище №4, адреса: вул.Коваленка, 6/5 (колишня Конєва)
  • КУ «Кропивницький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), адреса: вул.Шатіло, 12
  • КУ «Кропивницький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) , адреса: вул.Кропивницького, 106
  • KROP-HUB: вул. Преображенська, 2
  • Товариства Червоного Хреста України: вул.Гоголя, 98

Пункти збору працюватимуть щоденно з 08:00 до 17:00 години.

Усі новини