Олег Колюка: відновлення економіки в тилу - не менш важливе завдання за роботу на фронті

Вівторок, 15 березня 2022 14:39

Навіть в умовах воєнного стану в містах та регіонах, де безпека це дозволяє, необхідно максимально повертатися до роботи в реальному секторі економіки — на цьому наполягає керівництво держави, про це говорять і в Кропивницькій міській раді. 

До слова, міська влада минулого тижня уже зверталася із закликом до підприємців поступово починати виходити на роботу. Місцевий бізнес може розраховувати на допомогу виконавчих органів та депутатського корпусу.

Сьогодні, 15 березня, секретар міської ради Олег Колюка провів робочу нараду із керівниками виконавчих органів щодо підтримки підприємців в умовах війни та заохочення їх до сплати усіх визначених українським законодавством податків.

- Відновлення економіки в тилових регіонах - це не менш важливе завдання за роботу на фронті. Бізнес уже відійшов від першого шоку, час включатися в роботу максимально. До того ж, Президент України заявив, що уряд розробив та узгодив пакет рішень для підтримки української економіки, щоб бізнес працював і люди мали роботу там, де безпека це дозволяє, - наголосив  Олег Колюка.

Зокрема, глава держави анонсував податкову реформу в країні. Держава і місцева влада йдуть на зустріч бізнесу — скасовуються перевірки, штрафи і пені теж на паузі, але й підприємці мають виконувати свої безпосередні обов'язки, щодо сплати податків.

Учасники наради обговорили напрямки взаємодії із місцевим бізнесом, які мають забезпечити наповнення міського бюджету і стабільну роботу економіки обласного центру. Вже найближчим часом окреслені вектори мають набути форми чіткого алгоритму роботи, переконаний Олег Колюка, а посадовці міської ради у свою чергу його підтримали.

Усі новини