Олег Колюка: допомагаємо переселенцям найнеобхіднішим

Середа, 27 квітня 2022 18:43

Холодильник, пральну машину, телевізор, мультиварку, праску і пилосос отримали для користування вимушені переселенці, які нині проживають у гуртожитку педуніверситета і дитячому садочку у Кропивницькому. Побутову техніку їм передали секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка та волонтер і помічник начальника ОВА Артем Андрєєв.

Потреба у таких звичних побутових речах для вимушених переселенців надзвичайно гостра. У гуртожитку нині проживає 270 людей, які втекли від обстрілів із Покровського, Мирнограда, Маріуполя, Дебальцевого.

- Ми приїхали з міста Покровськ, нас розмістили компактно всіх у одному гуртожитку. Нам тут добре, хороші умови. От тільки певні незручності відчували, бо на весь гуртожиток тільки дві пральні машини. Людей багато, тож аби випрати речі, треба чекати довго у черзі або прали руками. Звісно це не важко, але ось тепер у нас буде ще одна “помічниця”. Дуже дякуємо вам за допомогу і людяність, - щиро подякувала жителька Покровського Софія Клименко.

Пральну машинку, телевізор і ящик із продуктами чоловіки одразу занесли у помешкання. Із радістю забрали у користування мультиварку інші переселенці. Побачивши представників міської влади, люди звернулися з проханнями - треба ще пральна машина і сушарка. А ще багато вимушено переміщених могли б працювати, але не знають, де влаштуватися на роботу.

- Міська влада максимально намагається вирішити проблеми вимушених переселенців. Допомагаємо людям найнеобхіднішим, - запевнив секретар міської ради Олег Колюка і одразу почав телефонувати, аби вирішити прохання, які щойно почув.

У дитячий садочок, де нині проживає 65 вимушено переміщених осіб, завезли холодильник, пилосос і праску. Тут гострої потреби з іншою побутовою технікою немає, але потрібні матраци, посуд, одяг.

- У нас люди постійно змінюються, одні приїжджають, інші їдуть далі. Ось зараз приїхали жителі Херсонської області. Кілька днів побули і поїхали шукати житло у селах, бо й самі з сіл, їм там краще. А ті, що залишилися жити у нас, здебільшого потребують одягу, взуття, засобів гігієни. А ще просять допомогти з роботою, - розповідає директорка дитячого садочка Карина Почка.

Усі прохання переселенців Олег Колюка і Артем Андрєєв взяли на замітку і вже наступного дня пообіцяли завезти речі, які є у наявності. Крім того, налагодили комунікацію переселенців із міськрайонним центром зайнятості, де людям можуть підшукати ще й роботу.

Усі новини