Один із найбільших об’єктів укриття у Кропивницькому готовий захищати мешканців міста

Середа, 2 березня 2022 18:07

Сьогодні, 03 березня, Кропивницький міський голова Андрій Райкович проінспектував, як триває процес відновлення об’єкту укриття в підвалі колишнього торгівельного центру Фуршет, що по Героїв України.

Це приміщення перебувало у приватній власності, мало занедбаний стан із заблокованими входами. Його  розконсервували лише два дні тому завдяки рішучим діям міського голови і одразу почали наводити там лад. До роботи підключилися комунальні служби, підприємці, небайдужі громадяни. Сотні кропивничан прийшли на допомогу, щоб в одному з найбільших за чисельністю мешканців мікрорайоні Кропивницького з’явилося надійне сховище. Тут відразу зможуть знайти прилисток понад сім тисяч кропивничан. За два дні роботи виконали чимало – винесли все сміття, облаштували зручні входи, зварили сходи, провели освітлення. Тепер наповнюють лавками, щоб містянам було де розміститись у випадку тривоги.

- Роботу треба виконувати швидше, - наголосив під час інспектування міський голова. – лавок для сидіння необхідно більше, щоб вистачило усім. Також бажано наповнити сховище достатньою кількістю розеток і електричних подовжувачів, щоб люди мали змогу, в разі потреби, зарядити свої смартфони. Я щиро дякую усім, хто приєднався до облаштування укриття. Дай Бог, щоб не довелося перевіряти його на міцність, але в разі чого, людям буде де переховуватись.

Усі новини