Обмеження кількості пасажирів у громадському транспорті Кропивницького – обґрунтована вимога держави

Середа, 18 березня 2020 16:43

Кропивничан закликають обмежити поїздки  громадським транспортом. На цьому наголосив заступник міського голови Олександр Вергун під час свого звернення до мешканців міста сьогодні, 18 березня.

Кабінет Міністрів України своєю постановою №215 від 16 березня 2020 року обмежив пасажирські перевезення на території України. Починаючи із 12.00 сьогоднішнього дня, в салоні кожного транспортного засобу: маршрутного таксі, автобуса чи тролейбуса має бути не більше 10 пасажирів.

Рішення уряду, спрямоване на забезпечення ефективнішої протидії загрози поширенню епідемії небезпечної хвороби – коронавірусної інфекції, викликало серед частини кропивничан нерозуміння і невдоволення. Олександр Вергун закликав усіх мешканців міста поставитися до постанови відповідально.

- Я звертаюсь до усіх містян, особливо до людей поважного віку, з наполегливим проханням не їздити без нагальної потреби в громадському транспорті, особливо в години пік. Будь – ласка, дайте можливість працюючому люду дістатись до своїх робочих місць і повернутися додому, - звернувся до громади Олександр Вергун. – Зрозумійте, що це не забаганка міської ради, а обґрунтована реальною небезпекою і досвідом впровадження карантинних заходів у країнах Європи вимога держави! І від її виконання залежить наше з вами здоров’я і життя наших близьких.

Ситуація у сфері пасажирських перевезень, повідомив Олександр Вергун, перебуває під контролем міської влади і буде ще розглядатися під час засідання комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради. За потреби, у Кропивницькому вводитимуться додаткові заходи для врегулювання ситуації.

Усі новини