Нові великомісткі автобуси у Кропивницькому працюватимуть на семи маршрутах у звичайному режимі руху

П'ятниця, 11 серпня 2017 15:56

Великомісткі автобуси для Кропивницького зібрані на 90% і у серпні розпочнеться їх поставка до обласного центру. Таку інформацію повідомив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександр Вергун під час засідання постійної депутатської комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів сьогодні, 11 серпня.

За його прогнозом, всі двадцять одиниць транспорту надійдуть до КП «Електротранс» у вересні поточного року.

Тим часом профільне управління розпочало підготовку проведення конкурсу на маршрути звичайного режиму руху, де будуть працювати нові автобуси. Передбачається, що по дві одиниці курсуватимуть на маршрутах №№ 103, 104, 116, 118 та 123. Три автобуси виїдуть на лінію по маршруту №111б і п’ять – по №274 до селища Нового.

Олександр Вергун повідомив, що деякі маршрути зазнають змін: так автобуси №104 будуть їздити нової дорогою, що з’єднує Межевий бульвар і вулицю Академіка Тамма. Тож транспортом зможуть скористуватися і покупці оптового ринку. Маршрут №116 прямуватиме по вулиці Великій Перспективній до Студентського бульвару і розвертатиметься на кільці Дружби народів, а маршрут №123 – продовжений до залізничного вокзалу.

- Після того, як автобуси прибудуть у Кропивницький, ми зможемо укласти тимчасові угоди з перевізником, щоб транспорт відразу включився у роботу, а впродовж трьох місяців ретельно підготувати конкурс на право перевезення у звичайному режимі руху, - відзначив Олександр Вергун. – Режим руху нових автобусів передбачатиме їх роботу із 6.00 до 23.00 з технологічним відстоєм із 12.00 по 15.00.

У свою чергу, постійна комісіїя взяла інформацію до відома, а її голова Михайло Бєжан рекомендував управлінню ретельно опрацювати усі звернення від депутатів на округах, голів квартальних комітетів та мешканців міста щодо покращення роботи громадського транспорту у Кропивницькому.

Усі новини