Нові медичні Центри у Кропивницькому – це, у першу чергу, кваліфіковані кадри і сучасна апаратура

Понеділок, 12 червня 2017 12:55

Хід введення в експлуатацію об’єктів будівництва у Кропивницькому міський голова Андрій Райкович перевірить особисто. Очільник міста  пообіцяв неодмінно зробити це під час апаратної наради сьогодні, 12 червня під час апаратної наради.

Вже завтра міський голова має намір  проконтролювати, як триває будівництво рентген – відділення  у Центральній міській лікарні на Фортечних Валах, перинатального, інсультного та гемодіалізного центрів.

Центр, де допомогу отримуватимуть хворі на ниркову недостатність, має особливе значення для Кропивницького.

 - Такий Центр в нашому місті будується вперше, тож там,-  зауважив Андрій Райкович, - мають працювати фахово підготовлені лікарі, медичні сестри та обслуговуючий персонал. Тут, як і на інших об’єктах по медичній галузі, необхідно не тільки якісно виконати будівельні роботи, а й забезпечити наявність сучасної апаратури і висококваліфікованих кадрів, які вміють ефективно таку апаратуру використовувати. Тому навчання спеціалістів для новітніх закладів має бути організоване вже сьогодні. Крім того, необхідно знати кого ми будемо лікувати в діалізному центрі, який контингент, як будемо залучати до фінансування програми державні кошти. Цю роботу необхідно починати тепер, бо сезон літніх відпусток швидкоплинний.

 Міський голова порадив керівникам галузі охорони здоров’я шукати молодих спеціалістів: вибрати кращих випускників коледжу, і відправити на стажування. Андрій Райкович переконаний, нині для міста надзвичайно важливо підготувати кваліфікованих молодих фахівців і в медицині, і в освіті. А от керівникам вже пенсійного віку порадив сміливіше давати дорогу молоді.

- Я ціную і поважаю досвід, знання багатьох працівників, але роки, особливо коли вже за 70, беруть своє, і відповідати викликам часу дуже важко. – наголосив очільник міста. - Бути консультантами, наставниками, радниками — будь ласка. Керувати ж за новими, сучасними стандартами мають люди молоді і енергійні.

Усі новини