Нові горизонти для співпраці та інвестицій: у Кропивницькому ЦПП відбувся круглий стіл з вірменською бізнес- спільнотою

Середа, 23 жовтня 2024 17:03

Круглий стіл, що об'єднав підприємців Кропивницької громади вірменського походження для обговорення спільних ініціатив та нових можливостей співпраці відбувся у Центрі підтримки підприємництва.

Модератором заходу виступив Тігран Хачатрян, голова Правління Центру розвитку національних культур «Єдина родина», голова Спілки вірмен України у Кіровоградської області.

Він зазначив: "Ми маємо унікальну можливість об'єднати зусилля вірменських діаспор з усього світу, щоб створювати нові бізнес-ініціативи. Це принесе користь як Україні, так і Вірменії. Представники нашої громади – справжні носії інновацій, оскільки привозять ідеї з-за кордону та впроваджують їх тут, - на місцях".

Підтримка підприємництва

Начальниця управління економіки Тетяна Ломова розповіла про чинні програми фінансової підтримки для малого та середнього бізнесу в Кропивницькому та зазначила, що програми дійсно працюють, допомагають підприємцям зростати, розвиватися та долати виклики сучасної економіки.

Анастасія Полтавчук, директорка Центру підтримки підприємництва, поділилася досвідом Центру, який вже надав 101 консультацію підприємцям, допоміг написати десятки грантових заявок та організував численні заходи для стимуляції бізнесу, підтримки підприємницького духу.

- Ми працюємо для того, щоб створити синергію між бізнесом і владою, підтримуючи підприємців на кожному етапі їхнього розвитку, – підкреслила Анастасія Полтавчук.

Відзнака та вдячність

- Вірмени завжди демонструють готовність допомогти першими, і ми неймовірно цінуємо таку співпрацю. Ми відкриті до нових проєктів та прагнемо розширювати наші економічні зв’язки, – сказав заступник міського голови Михайло Бєжан. Він також підкреслив високий рівень згуртованості вірменської громади, вручивши грамоти за значний внесок у розвиток міста, і акцентував увагу на важливості зміцнення партнерства з Вірменією.

Міжнародне співробітництво

Особлива увага була приділена побратимським відносинам між Кропивницьким та містом Алаверді у Вірменії. Давид Мкртчян, керівник штабу Спілки вірменів України, підкреслив важливість цього партнерства: "Отримання статусу міст-побратимів – це важливий крок, який ми вже почали. Це відкриє нові можливості для обміну досвідом і зміцнення наших зв'язків."

Вірменська громада, підприємці та міська влада готові разом працювати над створенням нових проєктів, які сприятимуть зміцненню міжнародних відносин і розвитку бізнесу.

Усі новини