Новенський старостинський округ: староста Любов Марченко прозвітувала за рік роботи

Понеділок, 27 лютого 2023 13:55

У суботу, 25 лютого, староста Новенського старостинського округу Кропивницької міської ради Любов Марченко прозвітувала перед жителями округу за результатами діяльності у минулому, 2022 році.

Зустріч з мешканцями відбулася у приміщенні старостинського округу та тривала майже три з половиною години.

Послухати звіт старости прийшли жителі округу, керівники установ та закладів, голови квартальних комітетів, керівники громадських організацій.

У звітній сесії взяли участь заступник міського голови Олександр Вергун, начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко, начальниця управління освіти Лариса Костенко, директор КП «Теплоенергетик»  Олександр Чельник.

Любов Марченко у своєму слові ділилася не лише результатами проведеної роботи за звітний період, а й планами та перспективами розв’язання проблем округу у поточному, 2023 році.

Йшлося, зокрема про розвиток інфраструктури  селища, про роботу комунальних підприємств, про проведені поточні ремонти у закладах освіти та культури, охорони здоров’я, а також були окреслені  проблеми, які вдалося вирішити протягом минулого року попри воєнний стан.

Такий вид роботи, як публічний звіт, передбачає також можливість учасникам заходу поставити запитання, отримати на них  відповіді і висловити свої пропозиції. В обговоренні взяли участь і присутні посадовці міської ради, на питання жителів селища відповідали відповідно до своїх повноважень.

Серед порушених ключових питань, що потребують реакції влади - належне теплозабезпечення у школі № 10, утеплення приміщення закладу, облаштування укриття для учнів.  В центрі уваги новенців перебувають також належне водозабезпечення мешканців селища з Лелеківського та Обознівського водозаборів, обрахування тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення і абонплати за послугу, визначення меж прибудинкових територій та проведення їхньої паспортизації, благоустрій території селища, зокрема облаштування тротуарів обабіч вулиць, ремонт та грейдерування доріг, покіс трави та карантинних рослин, закриття доступу до об’єктів незавершеного будівництва тощо. Іще одним із питань обговорення стала тема перейменування  вулиць селища Нового.

Під час звіту виступили голови квартальних комітетів - висловили міській владі свої пропозиції та побажання у розв'язанні нагальних проблем комітетів для врахування у подальшій роботі.

Про свою роботу прозвітували і два поліцейські офіцери громади Андрій Клименюк та Євгеній Роздобудько. Їхню роботу самі ж жителі селища оцінюють досить високо.

Своєю чергою Любов Марченко запевнила мешканців, що порушені питання будуть взяті на контроль і закликала громаду селища  до згуртованості та  співпраці заради ефективного розвитку усього мікрорайону.

Усі новини