Несанкціонована вулична торгівля в умовах аномальної спеки – реальна загроза життю і здоров’ю кропивничан

Понеділок, 7 серпня 2017 10:58

В умовах аномальної спеки вулична торгівля стає реальним джерелом небезпеки життю та здоров’ю мешканців Кропивницького. Особлива увага Муніципального патруля у дні, коли стовпчик термометра показує близько 40 градусів за Цельсієм, буде зосереджена на недопущенні реалізації на території обласного центру продуктів, які швидко псуються.

            Відповідне доручення управлінню сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення, поліції та спецінспекції надав секретар міської ради Андрій Табалов під час наради з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 07 серпня.

            - У такій ситуації діяти треба жорстко, досить бавитися із вуличною торгівлею, - наголосив Андрій Табалов. – Молоко, м’ясо, ковбаси при такій високій температурі псуються надзвичайно швидко, а це значить, що під загрозою отруєння перебувають усі, хто необачно купує продукцію невідомого походження, яка до того ж зберігається без холодильників.

            За інформацією заступника начальника управління сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування міської ради Катерини Бондаренко, Муніципальний патруль у вихідні дні постійно відстежував місця потенційної вуличної торгівлі. У суботу діяльність продавців з асфальту молоком, сиром, птицею та кров’яною ковбасою була зупинена на Новомиколаївці та на вулицях Попова і Пацаєва, у неділю – біля центрального ринку та по вулиці Вокзальній.

            Додаткову увагу на якість продукції, що реалізується у спекотні дні в кіосках закладів охорони здоров’я звернуть і головні лікарі лікарень і поліклінік. А вихованцям дитячих садочків змінять режим прогулянок на свіжому повітрі і забезпечать охолоджені напої впродовж дня.

Усі новини