Національна самоідентифікація в умовах Третіх визвольних змагань українців: у Кропивницькому вшістнадцяте пройдуть Куценківські читання

Вівторок, 7 лютого 2023 16:52

15 лютого о 10.00 у міському літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого розпочнуться ХVІ обласні літературно-краєзнавчі Куценківські читання «Історико-культурна спадщина як запорука національної самоідентифікації в умовах Третіх визвольних змагань українців».

Читання присвячені пам’яті знаного в Україні вченого-літературознавця, краєзнавця, члена Національної спілки письменників України, доктора філологічних наук, професора Леоніда Васильовича Куценка (1953-2006). Проводяться в день його народження – 15 лютого, щорічно з 2008 року.

Цьогоріч справжньому патріоту і добротворцю мало б виповнитися 70.

Науковці, музейники, педагоги, краєзнавці, письменники, журналісти, митці, учнівська молодь візьмуть участь у читаннях вшістнадцяте, але вперше – під час війни. У зв’язку з воєнним станом, нестабільним електрозабезпеченням передбачалося провести Читання у заочному форматі, однак учасники-кропивничани наполягли на зустрічі безпосередньо у літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого міста Кропивницького, як це і було завжди.

Під час відкриття читань науковці музею також презентують виставку «Невичерпальність: Леонід Куценко».

Усі новини