Наповнення бюджету громади - в центрі уваги міської влади Кропивницького

П'ятниця, 26 серпня 2022 16:46

Сьогодні, 26 серпня, під головуванням заступника міського голови Михайла Бєжана відбулося чергове засідання комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів.

За інформацією Михайла Бєжана, січень-липень 2022 року до бюджету громади було мобілізовано 1,32 млрд грн податкових надходжень: виконання складає 103,7% до планового показника. На даний час бюджет громади має велике соціальне навантаження, тому його наповнення є пріоритетним напрямком діяльності влади.

У той же час, заступник міського голови звернув увагу на зростання податкового боргу в поточному році. Станом на 01 серпня податковий борг складає 127,6 млн грн, що на 20,9 млн грн, або на 19,6% більше ніж на початок 2022 року. 

Михайло Бєжан акцентував увагу членів комісії на важливості надання необхідної методичної консультативної допомоги суб’єктам господарювання в умовах воєнного стану, і повідомив про позитивні результати роботи комісії в поточному році. Із 41 суб’єкту господарювання, які запрошувалися на засідання комісії, 11 - повністю погасили борг на загальну суму 2,2 млн грн., 7 - зменшили заборгованість на загальну суму майже  500 тисяч гривень. 

Крім того, під час підготовки засідання комісії ще чотири суб’єкти господарювання сплатили податковий борг на загальну суму більше 120 тисяч гривень, а два - зменшили свій борг на суму 50 тисяч гривень.

Члени комісії також  заслухали інформацію від восьми суб’єктів господарювання про стан розрахунків за оренду земельних ділянок та по місцевих податках та зборах -  їм надано відповідні консультації рекомендаційного характеру.

Усі новини