Налагодження взаємодії із релокованими підприємствами є важливим і для громади Кропивницького, і для бізнесу

Середа, 18 січня 2023 16:54

З роботою суб’єктів господарювання, які перемістились на територію Кропивницької міської громади із регіонів, що постраждали від збройної агресії росії, ознайомився заступник міського голови Михайло Бєжан сьогодні, 18 січня.

Метою робочої поїздки було знайомство з декількома підприємствами, що здійснюють діяльність із ремонту транспортних засобів і машин, а також з’ясування потреб і механізмів їх підтримки з боку виконавчих органів міської ради.

За словами керівників підприємств, їх задовольняє діяльність на території міської громади, вони отримують необхідну підтримку і сприяння також з боку керівника місцевого підприємства, на площах якого розміщені їхні потужності та задоволені рівнем такої співпраці. Зі свого боку, вони запропонували можливі напрямки взаємодії із міською радою: надання послуг із ремонту техніки для потреб громади тощо.

Михайло Бєжан відзначив, що налагодження такої співпраці і взаємодії влади із релокованими суб’єктами господарювання є важливим напрямком діяльності міської влади.

За оперативними даними, на території Кропивницької громади вже знайшли можливість продовжити свою діяльність до пів сотні релокованих підприємств із 7 регіонів України. Найбільше їх перемістилося з Донецької, Запорізької і Луганської областей та міста Харкова. Вони здійснюють діяльність у різних галузях: в реальному секторі економіки, торгівлі і ресторанному господарстві, освіті тощо. На релокованих підприємствах працевлаштовані більше 700 осіб, із яких понад 300 — вимушені переселенці.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01