Над Кропивницьким замайорів оновлений найбільший державний прапор України в області

П'ятниця, 8 квітня 2022 14:02

Сьогодні, 08 квітня, на Меморіальному комплексі “Фортечні Вали” урочисто підняли оновлений найбільший державний прапор України в області.  Участь в урочистостях взяли керівники області та міста, військові, духовенство, громадськість.

- Сьогодні – рівно місяць на службі в обласній військовій адміністрації. Одне з перших моїх доручень - потурбуватися про головний Прапор області. Зранку над містом вже майорить оновлене синьо - жовте полотнище. Символічно він нас знову об’єднав: спеціальну тканину для такого великого Прапора замовляли у Львові, а виготовили професійні швачки - волонтери з Кропивницького. І за це їм велика подяка. Там, де Прапор, там Україна, там Свобода, там Перемога! – наголосив у своєму зверненні до громади голова ОДА/ОВА Андрій Райкович.

Учасники урочистостей вшанували пам'ять загиблих українських військових-Героїв. До підніжжя пам'ятної стели лягли символічні блакитно-жовті букети. За полеглих помолився і Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

Нагадаємо, що вперше гігантський стяг на 50-метровому флагштоці підняли у Кропивницькому минулого року 23 серпня, з нагоди Дня Державного Прапора України.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13