На селищі Гірничому урочисто відзначили 74-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

П'ятниця, 10 травня 2019 10:25

09 травня У Кропиницькому на селищі Гірничому відбувся урочистий захід, присвячений річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

До заходу долучилися секретар міської ради Андрій Табалов, голова фракції "НАШ КРАЙ" Вадим Дрига, депутати фракції: Григорій Сергієнко, Олег Краснокутський, Валерій Шутка, заступник голови Подільської районної ради Артем Постолатій та начальник ЖЕКу № 9 Юрій Сидоренко.

- Цей день дуже важливий для нас усіх, бо немає жодної родини, як у нашому місті, так і в країні загалом, яку б не торкнулося те страшне лихо, яке спіткало наш народ понад 70 років тому, - зауважив у вітальному слові Андрій Табалов. - Ми з вами маємо зробити усе від нас залежне, щоб таке лихо не повторилось ніколи знову на нашій землі. На жаль, у нашій країні зараз іде неоголошена війна, у якій гинуть кращі сини України. Тому і ми, і наші діти, і внуки повинні пам’ятати про них, про їхній подвиг.

Протягом заходу гарний настрій присутнім своїми виступами створювали два художніх колективи – "Гірничанка" та "Горицвіт", а також творча молодь.

- Цього дня ми схиляємо голови перед мільйонами наших людей, які віддали життя за свободу у далеких 40-х роках минулого століття, - звернувся до присутніх Григорій Сергієнко. - Проте в України знову новий виклик. І сьогодні тисячі героїв – на сході. Тому слід вшанувати пам’ять про героїв сучасності і пам'ятати про живих захисників України.
Захід завершився пригощанням місцевих мешканців традиційною солдатською кашею та морозивом. 

Усі новини