На розвиток дорожньої інфраструктури у Кропивницькому минулого року використали 138,5 млн. грн

Середа, 12 лютого 2020 09:16

Діяльність  головного управління житлово-комунального господарства міської ради Кропивницького у 2019 році була спрямована на забезпечення стабільної роботи житлово-комунального господарства, належної життєдіяльності міста та на виконання завдань, розроблених та затверджених галузевими міськими Програмами.

Це відзначила начальник головного управління Тетяна Савченко під час річного звіту про виконання заходів бюджетних галузевих програм у вівторок, 11 лютого.

- Основні заходи були спрямовані на  покращення технічного стану житлового фонду, ремонт дорожнього покриття, вулично-дорожньої мережі, утримання об’єктів благоустрою, безперебійної роботи комунальних підприємств, підготовку міського господарства до роботи в опалювальному сезоні 2018/2019 років, - підкреслила начальник головного управління. - На фінансування заходів галузевих програм у 2019 році передбачалися видатки в бюджеті міста у сумі 460,9 млн.грн, в тому числі на програму «Громадський бюджет 2019 року»  майже 1,7 млн. грн.   В цілому, спрямування коштів на виконання робіт, надання послуг відбулося у розмірі  402,4 млн.грн і склали 87,3% від запланованого.  Загальна сума видатків по головному управлінню ЖКГ збільшилася  майже на 31 %, або на 108,3 млн. грн  у порівнянні  з  2018 роком.

 Головне управління ЖКГ провело також інтенсивну роботу у  напрямку залучення інвестицій. Загальний обсяг їх надходжень в галузь складає 137,8 млн.грн, що на 87,4 млн.грн більше від періоду   2018 року (50,4 млн. грн), або збільшився на 173 %.

Серед найважливіших напрямків діяльності управління у 2019 році необхідно відзначити розвиток дорожнього господарства та безпеки руху у Кропивницькому. В цілому, на виконання робіт по утриманню та розвитку автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури міста було профінансовано   138  520,2 тис.грн (89,0 % від запланованих асигнувань), що більше від періоду 2018 року на  20 571,0 тис.грн.

Обсяг виконаного капітального ремонту  дорожнього покриття на 14 об’єктах  складає 64,7 тис. м² на загальну суму  93 948,2  тис. грн.

Це вулиці:  Короленка (об’єкт  був  перехідним  з  2018 року),  Семена Тютюшкіна, Братиславська (від вул. Авіаційної до р. Інгул), Кропивницького, дорога по  пров. Об'їзному, вулицях  Харківській, Степана Разіна, дорога від вулиці Степана Разіна до провулку Степового і до Далекосхідного кладовища,  Осмьоркіна, Велика  Пермська, Верхня Прирічна,  Луганська, Рівненська (від вул. Соборної до пров. Плетеного), пров. Сухумський (від пров. Плетеного до пров. Миргородського),  пров. Миргородський  (від пров. Сухумського до вул. Верхня Биківська), провулок Плетений (від вул. Рівненської до вул. Верхня Биківська), Приміська ( від пров. Кар’єрного до греблі р. Сугоклея), пров. Середній (від вул. Генерала Родимцева до  вул. Кримської), Шкільна (від вул. Микитенка, вул. Архітектора Достоєвського до  вул. Ксенії Ерделі), Нижня Прирічна, Приміська ( від вул. Луганської до пров.Кар'єрного). 

- Слід відзначити  важливу подію минулого року  -  капітальний ремонт дороги, яка сполучає Велику Балку з  вулицею Полтавською та ремонт вулиці Кропивницького (від вул. Полтавської до вул. Шевченка), - звернула увагу Тетяна Савченко. -  Завершення робіт  із капітального ремонту  шляхопроводу по провулку Об’їздному, або, як його називають, «Полтавського мосту» – теж  знакова подія для міста, тому що 15 років він перебував в аварійному стані.  На проведення його ремонту витратили  7 872,9  тис.грн (з них за рахунок коштів обласного бюджету - 4 200,0 тис. грн).  Для закінчення основних технічних робіт об’єкт є перехідним на  2020 рік. 

По іншим заходам  дорожньої  інфраструктури  міста виконувались  наступні  роботи:

  • на капітальні ремонти тротуарів, дорожніх знаків, ремонти та влаштування світлофорних об’єктів - 1847,2 тис.грн  при запланованих -    2 219,1 тис.грн, або 83,2  % виконання  робіт;
  • відремонтовано 384 м.кв. тротуарів по вул. Комарова   (від вул. Межовий Бульвар до вул. Соборної);
  • проведено капітальний ремонт (встановлення) дорожніх знаків  у  кількості 423 одиниць на суму 686,7 тис. грн.;
  • проведено капітальний ремонт світлофора на  перехресті вулиць Короленка та Миколи Левитського, влаштовано  два світлофорних об’єкта  по вулицям Космонавта Попова та  Вокзальній  на суму 2 594,3 тис. грн;
  • виготовлено проєктно-кошторисну документацію щодо  проведення капітальних ремонтів  автодорожніх мостів по вулицям Кропивницького та Київської витрачено коштів у повному обсязі (1 493,9 тис.грн).

Для проведення заходів по ремонту та утриманню дорожнього господарства міста з різних джерел надходжень у структурі поточних видатків  спрямовано кошти  у сумі  35 885,5  тис. грн.

Обсяг виконаних робіт по поточному ремонту та утриманню дорожнього господарства на загальну суму  33 358,1  тис. грн (93,0 %  виконання).

Так, відремонтовано ділянки доріг по вулицях міста: Водоп'янова  (від вул. Кримської до вул. Чернишевского), Великої Перспективної, Тобілевича, Архангельської; Добровольського; Петропавлівської  (від вул. Преображенської до вул. Гоголя), Нейгауза; Костромської   та ін. 

Загальна  площа відремонтованих доріг - 24,8  тис. м² на 12 585,5 тис. грн  та  виготовлено ПКД  і  проведено  експертизу по 4-х об’єктах (вул. Романа Шухевича (від Короленка до пров. Об’їзного); вул. Вокзальна; вул. Євгена Маланюка (від  пл. Дружби Народів до вул. Вячеслава Чорновола); пл. Дружби Народів).

Поточний ремонт тротуарів по вулицях  Колодязній,  Брестській проведено  на суму 842,1 тис. грн (698  кв. м).    Виконано також ремонт поточний ремонт внутрішнньодворових доріг  на прибудинкових територіях житлових будинків у повному обсязі по  6 об’єктах  (2,3 тис. м²)  на суму 1 224,5 тис. грн.

Розроблено проєктно-кошторисну документацію на проведення поточного ремонту у 2020 році 3-х об’єктів на суму 25,0 тис.грн. Об’єкти є перехідним на 2020 рік. 

За рахунок коштів ДФРР проводився поточний ремонт  дороги по вул. Полтавській (від вул. Васнецова до площі Дружби Народів). Обсяг виконаних робіт становить  14 635,1  тис. грн  (15,4 тис. м² ).  Об’єкт є також перехідним   на  2020 рік. 

Для організації безпеки дорожнього руху по вулицях міста в межах бюджетних призначень нанесено дорожні та пішохідні розмітки на суму  1984,5 тис. грн (протяжність 42,2 км).  Це вулиці: Ушакова, Олександрійське шоссе, Соборна, Холодноярська, Велика Перспективна, Бобринецький шлях,  Василя Жуковського, Волкова (від вул. Євгена Тельнова до вул. Родникової), Генерала Жадова,  Генерала Родимцева, Євгена Тельнова, Євгена Чикаленка, Ельворті, Кавалерійська, Кропивницького (від вул. Садової до вул. Шевченка), Миколи Левитського, Мурманська,  Острівська, просп. Винниченка та  ін.

Цьогоріч дорожню розмітку спеціалісти  КП «УНІВЕРСАЛ 2005» виконували з допомогою дорожнього обладнання  (Romark - 9000 HS) у складі машини для нанесення розмітки та системи щеплення з самохідним  гідравлічним візком   вартістю 787,9 тис. грн.

Усі новини