На порушників порядку проведення розрахунків із 01 жовтня 2023 року очікують штрафні санкції

Понеділок, 14 серпня 2023 14:24

Головне управління ДПС в Кіровоградській області інформує, що всі суб’єкти господарювання, крім платників єдиного податку першої групи, з 01 січня 2022 зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО) незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. 

Такий обов’язок виникає у разі проведення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

На сьогодні ДПС реалізувала можливість кожному суб’єкту господарювання завантажити БЕЗКОШТОВНЕ програмне рішення – ПРРО, яке дозволяє забезпечити проведення розрахункових операцій з дотриманням всіх вимог і правил, що визначають порядок проведення розрахунків. 

Окрім того, податківці звертають увагу, що з 01.01.2022 року по 01.10.2023 року штрафні санкції за порушення порядку проведення розрахунків до платників податків – суб’єктів господарювання не застосовуються, крім: 

– суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж підакцизних товарів;   

– суб’єктів господарювання, що здійснюють валюто обмінні операції;   

– суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор. 

Водночас починаючи із 01 жовтня 2023 року до порушників порядку проведення розрахунків будуть застосовуватися штрафні санкції незалежно від сфери їх діяльності.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57