На набережній у Кропивницькому висадили понад півтори сотні дерев

Субота, 21 квітня 2018 14:14

Сьогодні, 21 квітня, у Кропивницькому на набережній річки Інгул висадили понад півтори сотні молодих дерев.

Минулого року на Набережній з’явилась алея Миру, тоді тут висадили саджанці трирічних лип. Дерева прижились і пішли в ріст. Тож цього року композицію вирішили доповнити новими деревами. З десятої ранку тут трудилися міський голова Андрій Райкович, його заступники Олександр Мосін, Олександр Грабенко та Наталія Дзюба, секретар міськради Андрій Табалов, керівники виконавчих органів, медики, спортсмени, педагоги, комунальники, депутати, активісти та молодь. Долучилась до роботи і дітвора. З різнокольоровими лопатами, грабельками та відерцями вони активно допомагали дорослим. 

Менше ніж за годину на набережній з’явилось 60 катальп, 20 беріз, 60 туй, з десяток ясенів та бузок. Дерева підв’язали та прикріпили до стовпчиків, аби добре прижились.

Це вперше за останні роки на озеленення з міського бюджету почали виділяти кошти. На 2018 рік у бюджеті передбачено близько 400 тисяч гривень на озеленення обласного центру.

- Я дуже задоволений тим, що кропивничани не лишились байдужими, пожертвували суботнім ранком і прийшли сюди, – зазначив міський голова Андрій Райкович. – Ми робимо важливу справу для всієї громади. Комунальники отримали завдання гарно доглядати за саджанцями і берегти від вандалів. Я переконаний, через кілька років ми матимемо на цьому місці гарну зелену зону для відпочинку.

Усі новини