«На крилах пісні»: весняний концерт юної вокалісти в Кропивницькому музеї Олександра Осмьоркіна

Середа, 24 травня 2023 15:26

У своєрідній музичній вітальні художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна відбувся сольний концерт «На крилах пісні» учениці 8-го класу музичної школи №4 міста Кропивницького, лауреатки всеукраїнських та міжнародних музичних конкурсів Олександри Бурлаки.

- Саша Бурлака почала займатися співом із шестирічного віку і її чарівний голос розкривався і набував вокального звучання від дитячих пісеньок до оперних арій саме під умілими порадами наставниці - досвідченої викладачки по класу сольного співу Світлани Свиридової, яка навчила її не просто виконувати музику голосом, а створювати сценічний образ пісні, -  так, представила талановиту юну співачку директорка школи Ольга Полевіна.

У музичному арсеналі випускниці школи п’ятдесят перемог на музичних конкурсах, на трьох з яких вона отримала гран-прі – Міжнародному конкурсі талантів «Дім для душі» (Київ), Міжнародній Різдвяній олімпіаді різних видів мистецтва «Winter Games 2022» (Україна - Польща) та Всеукраїнському відкритому конкурсі виконавців «Обдаровані» (Київ). Брала участь Олександра і в Міжнародному конкурсі мистецтв формула успіху «Свято весни 2023» у Відні (Австрія), де отримала Диплом І-го ступеня, та в інноваційному проєкті хорової школи Свято музики на підтримку миру «Молитва устами дітей - 2023» в Кропивницькому.

Тож сольний концерт Олександри Бурлаки став своєрідним підведенням підсумків її успішного навчання в музичній школі, де вона оволодівала не лише мистецтвом співу, а й займалася по класу фортепіано у викладачки Оксани Кожанової. Оригінальне виконання нею п’єси «Гроза» німецького композитора Фрідріха Бургмюллера на старовинному музейному роялі слухачі зустріли особливими оплесками.

Але вигуками «Браво!» всі слухачі, серед яких було чимало музикантів, відзначали саме вокальну майстерність юної співачки. Програма концерту була складена таким чином, що Олександра в повній мірі продемонструвала діапазон можливостей свого чарівного голосу, виконавши зі своїм концертмейстером Оленою Маглєвановою пісні «Люблю весну» Володимира Костенка на слова Володимира Сосюри, «По діброві вітер виє» Петра Глушкова на вірші Тараса Шевченка, українську народну пісню «Гандзя» в обробці Федора Надененка,  а також класичні твори – арію із опери «Запорожець за Дунаєм» Семена Гулака-Артемовського, що є, до речі, першим твором цього жанру на лібрето українською мовою, та арію Барбарини із опери «Весілля Фігаро» геніального австрійського композитора  Вольфганга Амадея Моцарта. Приємним сюрпризом стало виконання музичних композицій в дуеті з викладачкою Світланою Свиридовою, яка була ведучою концерту своєї успішної учениці.

А на завершення концерту з вдячністю українським воїнам-захисникам, які боронять нашу землю і дають можливість молоді навчатися, Олександра Бурлака заспівала пісню сучасної виконавиці Зоряни Рощук «Помолюсь за Україну».  

Усі новини