На фінансування заходів у сфері ЖКГ Кропивницького з міського бюджету використано 293,8 мільйона гривень

Вівторок, 23 лютого 2021 17:17

На фінансування заходів за бюджетними програмами головного управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради у 2020 році було заплановано 322,9 млн.грн, фактично профінансовано – 293,8 млн.грн.

Це відзначила в.о. начальника головного управління  Тетяна Савченко під час свого публічного звіту за результатами виконання бюджетних програм минулого року сьогодні, 23 лютого.

- Забезпечення функціонування підприємств, установ та організацій, що виробляють, виконують та надають житлово-комунальні послуги обійшлося міському бюджету в 101,2 мільйона гривень, - повідомила Тетяна Савченко. - З метою підтримки чотирьох комунальних  підприємств у міському бюджеті були передбачені кошти у вигляді фінансової допомоги. Так, КП «Ткеплоенергетик» надано економічну підтримку у сумі 90,1 млн.грн, з яких на покриття збитків від операційної діяльності пішло 73,5 млн.грн, а на погашення заборгованості за спожитий природний газ за договором реструктуризації - 16,6 млн.грн.

Крім того, КП «Аварійно-диспетчерська служба» з міського бюджету були  відшкодовані витрати на ліквідацію аварійних ситуацій у житловому фонді у розмірі 10,95 мільйонів гртвень.За 2020 рік підприємством надано мешканцям міста 66 570 консультацій, під час яких роз’яснені питання щодо попередження аварійних ситуацій. Виконано 1 223 заявок по усуненню аварійних ситуацій на мережах холодного водопостачання, 2 462 заявки - водовідведення, 1 292 заявки - теплопостачання та 2 048 заявок - на електромережах в житлових будинках.

Для  КП «Благоустрій» на придбання кущорізів використано кошти у сумі 49,900 тис.грн,

Кіровоградському комунальному підприємству по утриманню шляхів на погашення податкової заборгованості минулих років перераховано 109,423  тис. грн.

- Значний обсяг робіт виконали комунальні підприємства Кропивницького - одержувачі бюджетних коштів у сфері організації благоустрою населених пунктів, - наголосила керівник головного управління. - Комунальне підприємство «Універсал 2005» у 2020 році виконало роботи з утримання вулично-дорожньої мережі міста на суму 33,5 млн.грн: в зимовий період проводилося регулярне розчищення доріг міста від снігу, льоду, посипання протиожеледними матеріалам, прибирання доріг від сміття та бруду механізованими бригадами, систематичне обслуговування 185 урн та прибирання 97 зупинок громадського транспорту на вулицях міста, а також підмітання 70 вулиць Кропивницького спеціалізованими автомобілями ПМ «Глобус».  Крім того, здійснювалися роботи із санітарного очищення міста - це систематичне вивезення сміття з 67 контейнерів на 19 контейнерних майданчиках обласного центру, з ліквідації 194 несанкціонованих сміттєзвалищ обсягом 13 468,84  тон. На дорогах з асфальтовим покриттям проводилося усунення аварійної ямковості  гарячим та холодним асфатобетоном та з допомогою установки для ямкового ремонту (УЯР), інші роботи, пов’язані з утриманням вулично-дорожньої мережі міста.

Спеціалісти КП «Універсал 2005» відловили 757 безпритульних собак, яких потім стерилізували.

Комунальне підприємство «Міськсвітло» у звітному періоді виконали роботи з технічному обслуговування та утримання у належному стані 514 км мереж зовнішнього освітлення, 14 502 світлоточок із заміною ламп, заміною та регулюванням кронштейнів, ремонтом та обслуговуванням виконавчих пунктів та пунктів повторного включення мереж зовнішнього освітлення, проведенням ревізії  та ремонту пультів автоматичного та телемеханічного керування, ліквідацією пошкоджень мереж, визначенням коротких замикань та обривів дротів, натягуванням обвислих повітряних ліній та дротів, перевіркою роботи світильників, очищенням електромереж від гілок та накидів дротів, розфазуванням світильників тощо на суму 23,3 млн.грн, з яких сплачено 16,2 млн.грн профінансовано в рамках програми «Світле місто». Реалізація такої програми дала можливість  замінити 4  526 світлоточок у  Кропивницькому.

КП «Ритуальна служба-спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» на утримання кладовищ: очищення доріжок та проїздів від снігу, прибирання, вивезення сміття, видалення порослі дерев; покіс трави, систематичне очищення контейнерів та вивезення сміття з території кладовищ, завезення води в баки на кладовища, грейдерування проїздів на території кладовищ, інші роботи, пов’язані з утриманням кладовищ використало кошти в сумі 3,2 млн.грн.

Комунальне підприємство «Благоустрій» протягом звітного періоду виконувалися роботи по комплексному утриманню зелених насаджень на прилеглих територіях біля в’їзних знаків, на територіях парків, скверів, газонних частинах вулиць міста. Зокрема, здійснювалося  очищення садових доріжок від снігу та посипання відсівом, очистка газонів, квітників від випадкового сміття, вивезення сміття, завезення та підсипання землі на квітники, висадження квітів та догляд за ними, формувальне обрізування дерев на суму 16,7 млн.грн  за рахунок коштів місцевого бюджету.

- На утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури у Кропивницькому було профінансовано 11,6 мільйона гривень, - зазначила Тетяна Савченко. - Для безпеки дорожнього руху по вулицях міста в межах бюджетних призначень нанесено дорожню та пішохідну розмітку на суму 1,9 млн.грн. Це 32,23 км дорожного пориття по вул. Ушакова, вул.Холодноярській, вул.Великій Перспективній, вул. Академіка Корольова, вул.Бобринецький шлях, вул. Бєляєва (від вул. Євгена Тельнова до вул.Академіка Корольова), вул. Волкова (від вул. Академіка Тамма  до вул. Родникової), просп. Винниченка, пров. Центральному та інші.

У 2020 році було використано 10,272 мільйона гривень на поточний ремонт доріг, у тому числі на виготовлення проєктної документації по вулиці Романа Шухевича (від вул. Короленка до пров. Об'їзного)

Виконано  капітальний ремонт доріг на суму: 11,9 млн.грн.,відремонтовано дорожнє  покриття площею 13,5 тис.кв. м. Це роботи по об’єктах:

  • вул. Братиславська  (від вул.Авіаційної до р. Інгул);
  • пров. Об'їзний, вул. Харківська, вул. Степана Разіна, дорога від вул. Степана Разіна до пров. Степового і до Далекосхідного кладовища.
  • вул. Кропивницького, від вул. Полтавської до вул. Шевченка;
  • вул. Осмьоркіна;
  • вул. Петра Левченка;
  • вул. Габдрахманова, від вул. Вокзальної до вул. Юрія Бутусова.

Завершено  також роботи по об’єкту: «Капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю на  пров.Об'їзному в м. Кропивницькому»  на суму 0,3 млн.грн.

Виготовлено також єдину дислокацію технічних засобів регулювання дорожнього руху по вулицях Юрія Краснокутського, Генерала Родимцева, Кропивницького (від Гагаріна до Полтавської) на загальну суму 83,0 тис.грн.

КП «СМЕО» за рахунок міського бюджету виконало роботи: заміна ламп, тиристорів, резисторів, ремонт контролерів та інше, по утриманню 67 діючих світлофорних об’єктів на суму 3,2 млн. грн.

У 2020 році під час реконструкції парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва «Перемога» було виконано робіт на загальну суму  15,1 млн.грн, а саме: будівництво громадської вбиральні з адміністративною будівлею, встановлення біологічної очистки стічних вод «BIOTAL», влаштовано майданчики зі штучним покриттям, - волейбольне поле, тенісний корт, спортивний майданчик, по дві дитячі гірки і гойдалки, лавочки, урни. Висаджено 351 дерево та  та 135 кущів. Облаштовано пішохідні доріжки із плитки та асфальту, заасфальтована дорога, яка з’єднує територію парку з вул. Барболіна та інше.

У 2020 році було завершено роботи по реконструкції греблі річки Сугоклея. На це використані кошти у сумі 1,65 млн.грн.

На виконання інвестиційних проектів в рамках здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на капітальний ремонт  мереж зовнішнього освітлення використано кошти з державного бюджету в сумі 3,35 млн.грн. (284 світлоточки, 8,815 км). Проведено капітальний ремонт  по об’єктах:  вул. Олега Паршутіна, вул. Паркова та вул. Новосибірська, вул. Степанова, пров. Ринковий, туп. Верхній, пров. Новгородський 1-й, пров. Новгородський 2-й  та  інші.

Виконано робіт  по капітальному ремонту доріг на суму: 5,3 млн.грн  Завершено  та розпочато роботи  по об’єктах:

вул.Габдрахманова, від вул. Вокзальної до вул. Юрія Бутусова

вул. Рівненська (від вул. Соборної до пров. Плетеного), пров. Сухумський (від пров. Плетеного до пров. Миргородського), пров. Миргородський (від пров. Сухумського до вул. Верхня Биківська), провулок Плетений (від вул. Рівненської до вул. Верхня Биківська);

  • вул. Приміська, від пров. Кар’єрного до греблі р. Сугоклея;
  • вул. Шкільна
  • провулок Середній, від вул. Генерала Родімцева до вул.Кримської;
  • вул. Нижня Прирічна,
  • вул.Приміська, від вул. Луганської до пров. Кар'єрного,

Капітальний ремонт 21 покрівелі житлових будинків у Кропивницькому обійшовся у суму 12,3 млн.грн

На капітальний ремонт 32 ліфтів у багатоповерхових житлових будинках використано 2,3 млн.грн. Проведено технічне діагностування 190 ліфтів на суму 0,7млн.грн. Капітальний ремонт 25 обєктів внутрішньодворових доріг здійснено на суму 18,9 млн. грн.

Виконано капітальний ремонт житлового будинку по вул. Михайлівській, 2  на суму  0,85 млн.грн.

В рамках програми підтримки ОСББ, перераховано на капітальний ремонт трьох будинків 0,6 млн.грн.

За 2020 рік на капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення використано кошти в сумі 2,1 млн. грн. (174 світлоточки, 5,268 км).

Проведено капітальний ремонт робіт  по об’єктах: пров. Абаканський, вул. Ізмаїльська, вул. Олега Ольжича, вул. Дарвіна, вул. Юрія Коваленка, 7, вул. Юрія Коваленка, 5, корп. 1, 2, в тому числі виготовлено проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт мереж зовнішнього  освітлення по таких об’єктах: вул. Менделєєва, пров. Мотокросний,  вул. Академіка Тамма  2, 4.

Проведено облаштування п’яти павільйонів на зупинках міського пасажирського  транспорту  на суму 270,4 тис.грн,:

  • вул. Ганни Дмитрян, 1, зупинка громадського транспорту «Лікарня Святої Анни», в напрямку із центру міста Кропивницького;
  • вул. Ганни Дмитрян, навпроти будинку № 1, зупинка громадського транспорту «Лікарня Святої Анни», в напрямку до центру міста Кропивницького;
  • вул. Київська, зупинка громадського транспорту «вул. Івана Франка», в напрямку до центру міста Кропивницького;
  • вул. Кільцева, зупинка громадського транспорту «Кропивницька центральна районна лікарня»;
  • вул. Салтикова-Щедріна, зупинка громадського транспорту «Автокооператив № 7».

У рамках  Громадського бюджету завершено капітальний ремонт об’єкта благоустрою «Алея Авіаторів»  на суму 0,5 млн.грн.

Усі новини