«Музичні вечори в будинку родини Мейтусів»: у Кропивницькому завершився фестиваль-конкурс української академічної музики

Вівторок, 31 січня 2023 15:52

Яскравим фіналом VIІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу української академічної музики «Класик-проект» став гала-концерт «Музичні вечори в будинку родини Мейтусів», який відбувся у Кропивницькому в понеділок, 30 січня.

Затишна концертна зала музичної школи №1, в будівлі якої мешкав видатний композитор Юлій Мейтус, цього дня радо вітала учасників заходу: лауреатів II Всеукраїнського конкурсу на краще виконання творів Юлія Мейтуса і переможців Всеукраїнського конкурсу юних композиторів.

Особливим гостем став випускник школи 1980 року, член Національної спілки композиторів, викладач Одеської національної музичної академії імені Антоніни Нежданової Олег Польовий.

Ведуча заходу, музикознавець Марина Долгіх, ознайомила його учасників із життям і творчістю видатного земляка Юлія Мейтуса, 120-річчя з дня народження якого відзначається цьогоріч. 

- Я дуже щаслива, що ми у такий складний час зібралися разом. Дуже приємно, що наші талановиті діти прагнуть грати українську музику. Завдяки викладачам знайомляться з нею, зокрема, з музикою Мейтуса. Радує, що започаткований в 2003 році у Кропивницькому конкурс набув статусу всеукраїнського. Хочу відзначити, що ми у стінах нашої школи не збиралися лише у 2020 році і з дуже поважного приводу — завдяки сприянню міської влади у нас тривала масштабна реконструкція цієї чудової пам’ятки архітектури. Результати зусиль ви можете побачити на власні очі, - відзначила директорка закладу Євгенія Малявкіна.

Захід завершився покладанням квітів до меморіальної дошки Юлію Сергійовичу Мейтусу.       

Усі новини