«Молодіжний громадський простір» у Кропивницькому обов’язково буде – це спільна позиція міської влади і громади

Середа, 1 листопада 2017 19:25

            У Кропивницькому продовжується реалізація проектів – переможців програми «Громадський бюджет – 2017». Нагадаємо, що цьогоріч перемогу в конкурсі отримали 2 великих проекти і 22 малих.

            За інформацією заступника начальника управління економіки міської ради Аліни Пузакової, повністю впровадженими, станом на 01 жовтня, були один великий і 12 малих проектів. Решта перебувають на стадії реалізації з різним відсотком готовності.

            У той же час, виконанню деяких проектів стають на заваді об’єктивні причини, не залежні від авторів ідей та міської влади. Зокрема, закладання у Кропивницькому скверу «Молодіжний громадський простір» між вулицями Генерала  Жадова  і Космонавта Попова на місці, передбаченому проектом, стало неможливим через перспективи будівництва на цій території двох 120- та 160- квартирних житлових будинків для кропивницьких військовиків. Ці об’єкти, за інформацією начальника Квартирно-експлуатаційного відділу у Кропивницькому Дмитра Талпи,  вже запропоновані до включення в Перелік фінансування з метою початку будівництва у 2018 році.

            Щоб вийти із ситуації, і реалізувати проект, за який віддали свої голоси мешканці мікрорайону,  заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства Тетяна Савченко зібрала робочу нараду за участю автора проекту Ольги Гелевери, представників управління земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища, управління економіки та юридичного управління.

            Результатом наради стала спільно вироблена позиція: сквер на Попова - Жадова обов’язково має бути – так вирішила громада. Тож спеціалісти управління земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища оперативно підшукають іншу земельну ділянку у цьому ж мікрорайоні і, за погодженням з автором, відповідні зміни будуть внесені до проекту на засіданні координаційної ради з питань реалізації Громадського бюджету у Кропивницькому.

Усі новини