Місце розумного дозвілля у Кропивницькому Mir2.0. готується до відкриття сезону: потрібна допомога

Субота, 14 травня 2022 12:57

Місце розумного дозвілля Atmosphere Mir у Кропивницькому готується відкрити новий сезон. Про це повідомила спів засновниця Центру, волонтерка Катерина Колтунова.

- Mir2.0. з травня по жовтень буде функціонувати як простір соціалізації та адаптації вимушено переселених людей з регіонів бойових дій та тимчасової окупації, - відзначила громадська лідерка. -Буде розроблено графік заходів направлених на роботу з психологічними та економічними наслідками пережитої катастрофи як для малечі, так і для дорослих.

Основні напрямками діяльності у 2022 році для Mir2.0. стануть надання безкоштовної юридичної допомоги та психологічна підтримка, у тому числі  групова, індивідуальна та арт-терапія.

За словами Катерини Колтунової планується також активна реалізація  просвітницьких заходів:

  • - знайомство з містом, його історією та культурою;
  • - історичні дискусії;
  • - знайомство з представниками громади;
  • - безкоштовні уроки солов’їної;
  • - еnglish club;

- Крім того, творчі заходи будуть спрямовані на підняття бойового духу та збору коштів для ЗСУ, - звернула увагу волонтерка. – Важливим елементом в нашій роботі буде національно-патріотичне виховання молоді та волонтерські ініціативи, такі, як плетіння сіток, гуманітарний напрямок.

Можливим буде надання таких потрібних сьогодні робочих місць переселенцям на умовах офіційного працевлаштування та на умовах ЦПД: 5 постійних робочих місць і допомога у відновленні бізнесу - сімейної піцерії.

- Ми плануємо створити такий інтерактивний майданчик невимушеного спілкування та відновлення зв’язків переселенців регіонів, - підкреслила Катерина Колтунова. – Для цього запровадимо Дні міст. Наприклад: вівторок - день Краматорська, середа - Маріуполя, Харкова, де люди зможуть поспілкуватися, допомогти з пошуком рідних, передачею допомоги тощо.

Тож Mir2.0. може стати місцем зайнятості і толоки для переселенців які ще не працевлаштовані та стати центром формування атмосфери підтримки і єдності!

Важливо, що тут буде  обладнане та підготовлене надійне укриття.

- Але для того, щоб усе запрацювало і плани почали реалізовуватися,  нам потрібна ваша допомога!!! – наголосила Катерина Колтунова.

Сьогодні, 14 травня, усі хто має час і бажання можуть долучитися до генерального прибирання території Mir2.0. Із собою бажано мати інструментарій: граблі, віники та побутову хімію. Почато толоки - о 12:00.

Для підтримки ініціативи є рахунок благодійного фонду:

Картковий рахунок благодійного фонду СМАЙЛ: 5169 3324 0795 3457 (керуюча Аветисян О.В.)

Призначення платежу: благодійна допомога mir2.0

Фото: Олексій Каприця

 

Усі новини